Berghuis in de ziekenboeg bij Ajax, nieuwelingen maken na Ludogorets debuut

Reacties

Ajax heeft zondag tegen Fortuna Sittard de beschikking over minimaal drie nieuwe spelers. Trainer Maurice Steijn hoopt nog op de inzetbaarheid van een vierde nieuwkomer.

Berghuis in de ziekenboeg bij Ajax, nieuwelingen maken na Ludogorets debuut
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

De transfer van Chuba Akpom kwam twee weken geleden al rond, maar de van Middlesbrough afkomstige aanvaller was lange tijd in afwachting van zijn papieren. Woensdagochtend stond hij pas voor het eerst op het trainingsveld bij Ajax.

Dat gold ook voor de van FC Metz afkomstige Georges Mikautadze. Omdat hij tevens de Franse nationaliteit bezit hoefde hij geen werkvergunning aan te vragen. Josip Sutalo traint al enige tijd mee met Ajax. De enige nieuweling op wie het nog wachten is, is Gáston Ávila. Hij wacht nog op zijn werkvergunning.

Steijn zei woensdag tijdens zijn persconferentie dat Akpom, Mikautadze en Sutalo voor hem allemaal opties zijn om speelminuten te maken. Op het speelgerechtigd krijgen van Ávila heeft hij goede hoop. ‘Dan heb ik ineens vier smaken tot mijn beschikking. Bij Ávila mag ik hopen dat het dan ook binnen is, de window is bijna voorbij. Gáston is er de hele dag mee bezig, hopelijk gaat ook dat lukken.’

Berghuis nog vraagteken
Voor het duel in Sittard speelt Ajax nog thuis tegen Ludogorets. Donderdagavond verdedigen de Amsterdammers een riante uitgangspositie tegen de Bulgaren, na een 1-4 zege van vorige week. De vier nieuwelingen zijn in de Europa League-wedstrijd nog niet inzetbaar. Wie dat mogelijk ook niet is, is Steven Berghuis. De spelmaker is ziek. Steijn zei dat donderdag over zijn inzetbaarheid besloten wordt.

‘We staan er goed voor, maar nemen het heel serieus’, zei Steijn over het duel van morgen. Hij bevestigde vervolgens de stelling dat Ajax door zijn uitgangspositie nooit meer in de problemen mag komen. 'Maar wat je wil voorkomen is dat je door misplaatste arrogantie, of het niet serieus te nemen niet bij de les bent. De spelers moeten honderd procent gefocust zijn en daar zijn wij als staf verantwoordelijk voor.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.