Berlijnse herkansing voor Oranje in finalestadion

Reacties

Oranje gaat zaterdag op herkansing in het Olympiastadion. Het is de plek waar Nederland in de groepsfase verloor van Oostenrijk en in de kwartfinale Turkije treft.

Berlijnse herkansing voor Oranje in finalestadion
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

Het Nederlands elftal had voor dit toernooi nog nooit in het Olympiastadion gespeeld. Na het EK kan de teller zomaar op drie wedstrijden staan. Voordat volgende week zondag in Berlijn de finale plaatsvindt, is de kwartfinale tegen Turkije het laatste EK-duel dat daar plaatsvindt. Ook Spanje - Kroatië (3-0) en Polen - Oostenrijk (1-3) en Nederland - Oostenrijk (2-3) speelden zich af in de thuisbasis van Hertha BSC.

Het Olympiastadion werd in 1936 gebouwd voor de Olympische Spelen en heeft plaats voor bijna 75.000 supporters. Op het WK van 1974 was het stadion in Berlijn alleen gastheer van drie groepswedstrijden, maar 32 jaar later had het Olympiastadion een belangrijkere rol. Het was de plek waar Italië in 2006 de wereldtitel pakte ten koste van Frankrijk en waar Zinedine Zidane zijn loopbaan afsloot met een donkerrode kopstoot jegens Marco Materazzi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.