Bondscoach Australië weg na slechte Con Cup

Frank Farina diende woensdag zijn ontslag in als bondscoach van Australië. Hij besloot op te stappen na het teleurstellende optreden in het toernooi om de Confederations Cup, waarin The Soccerroos drie keer onderuitgingen.

Bondscoach Australië weg na slechte Con Cup

Farina was zes jaar werkzaam als bondscoach. Maar na de nederlagen tegen Duitsland (4-3), Argentinië (4-2) en Tunesië (2-0) kwam hij onder vuur te liggen.

'Groeiende speculatie over mijn positie mag geen invloed hebben op de prestaties van de ploeg. En de potentie van dat gevaar heeft mij doen besluiten deze stap te maken', aldus Farina. 'We hebben de spelers en het vertrouwen om ons te kwalificeren voor het WK. En dat mag niet ondermijnd worden door één onderdeel van het geheel.'

'Frank Farina is de laatste zes seizoenen een zeer toegewijd coach geweest, die alles heeft gegeven', loofde bondsvoorzitter Frank Lowy de trainer. 'Maar, het is belangrijk om verder te gaan en ons te focussen op de kwalificatie voor het WK. Het is onze verantwoordelijkheid om al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat Australië in 2006 deelneemt in Duitsland.'

Technisch manager Ron Smith neemt voorlopig de taken van Farina over. Australië probeert al sinds 1974 zich tevergeefs te kwalificeren voor de eindronde van het WK.

Bekijk hier al onze video's