Bondscoach Prandelli: 'Balotelli nog trotser dan Adriano'

Luiz Felipe Scolari ziet Italië als favoriet bij het oefenduel met zijn Brazilië donderdag in Zürich. De bondscoach van de Brazilianen denkt dat Italië verder is in een vernieuwingsproces waarin zijn ploeg zich ook bevindt. Prandelli wuift op zijn beurt de favorietenrol weg door te wijzen op het enthousiasme van de Seleçao.

Bondscoach Prandelli: 'Balotelli nog trotser dan Adriano'

'De Azzurri zijn vergeleken met ons verder in het vernieuwingsproces. Brazilië werkt onder mij pas twee wedstrijden samen, terwijl Italië onder Prandelli vice-kampioen van Europa is', doelt Scolari op de door Italië verloren EK-finale van afgelopen zomer. Beide selecties worden momenteel flink verjongd. Scolari liet al weten de ervaren Kaká niet vanaf het beginsignaal op te stellen.

Prandelli daarop: 'Wij zijn geen favoriet, dat is overdreven. Ja, de Brazilianen zijn inderdaad nog zoekende, maar hebben nooit hun enthousiasme verloren. Ik hoop dat we het hen moeilijk kunnen maken.' Hij ziet het duel als een goede voorbereiding op het toernooi om de Confederations Cup deze zomer, waar de twee landen elkaar weer zullen treffen.

BalotelliDe bondscoach, die in februari nog met zijn ploeg in de Arena op bezoek kwam (1-1 tegen Nederland) heeft lovende kritieken voor zijn aanvaller Mario Balotelli (op de foto in het midden). 'Het is een voordeel voor hem dat hij, nu hij bij AC Milan speelt, kan trainen met nog vier internationals. De trainer vindt hem beter dan Adriano (onder meer ex-Internazionale en Parma; bij de laatste club was Prandelli zijn coach).

'In de twee jaar dat ik met Adriano werkte was hij erg gemotiveerd en een van de besten die ik überhaupt heb getraind. Het is jammer dat hij vrede had met wat hij op een gegeven moment bereikt had. Mario is trotser dan Adriano en is vastberaden te laten zien dat hij een van de besten ter wereld is.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen