Bordeaux debuteert op vierde niveau met scorende keeper

Reacties

Girondins Bordeaux is weer een voetbalclub. De landskampioen van 2009 begon aan zijn seizoen op het vierde niveau in Frankrijk. In een klein stadion, voor anderhalve man en een paardenkop, redde de thuisploeg op bijzondere wijze een punt tegen het illustere Stade Poitevin FC.

Bordeaux debuteert op vierde niveau met scorende keeper
© TV7
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Group B van het Championnat National 2, met veel clubs uit het westen van Frankrijk erin, was het seizoen al een paar speeldagen bezig. Bordeaux probeerde nog om hoger in te mogen stromen, maar deze week viel het definitieve verdict: dit was het, en de club had inmiddels ook voldaan aan de organisatorische eisen. Zodoende ging de bal rollen.

Niet in het enorme Matmut Atlantique. Het moderne stadion waar de club de laatste jaren speelde, gebouwd voor Euro 2016 en goed voor dik 42.000 toeschouwers, is nu onbetaalbaar voor de club. De huur van bijna vijf miljoen euro is niet op te brengen. Als alternatief werd uitgeweken naar het Stade Sainte-Germaine, een stokoud en piepklein onderkomen elders in de stad Om veiligheidsredenen was er geen publiek toegelaten. Er waren er wel minstens een paar honderd elders om het stadionnetje, blijkt uit onderstaande beelden.

En die dreigden hun ploeg ook nog te zien verliezen van de bezoekers uit Poitiers, tot een laatste vrije trap in blessuretijd voor enorme vreugde zorgde. Doelman Lassana Diabaté waagde zich ook ten aanval, er was immers niks te verliezen. De Frans-Malinese sluitpost kreeg de bal op zijn hoofd en knikte pardoes binnen, hetgeen leidde tot een enorme lachbui bij een van de twee heren achter de microfoon namens de plaatselijke televisiezender.

Het eerste puntje is binnen, en dat moet de ploeg, waar spitsicoon Dado Prso assistent-trainer is, van het nodige vertrouwen voorzien. Volgende week wacht immers de gevreesde uitwedstrijd naar Dinan Léhon. In het Stade du Clos Gastel, met 2.500 plaatsen, kan het naar verluidt flink spoken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bordeaux
Meer over Bordeaux
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.