Bordon levert aanvoerdersband in bij Rutten

Trainer Fred Rutten heeft bij Schalke 04 noodgedwongen een nieuwe aanvoerder moeten kiezen. Marcelo Bordon deed afstand van zijn leidersrol. Rutten wees Mladen Krstajic aan als nieuwe Kapitän.

Bordon levert aanvoerdersband in bij Rutten

‘Ik wil me op mijn eigen spel concentreren en ben ervan overtuigd dat ik het team op deze manier beter kan dienen’, gaf Bordon als verklaring voor het inleveren van de aanvoerdersband. ‘Ik ben er altijd trots op geweest dat ik Schalke mocht aanvoeren.’

De 33-jarige Braziliaanse verdediger heeft dit seizoen een aantal wedstrijden gemist vanwege blessures. Ook voor het duel van zondag met Hamburger SV is zijn meespelen onzeker vanwege een knieblessure. Rutten kan mogelijk ook geen beroep doen op rechtsachter Rafinha, die op de training een bovenbeenblessure heeft opgelopen.

Rutten heeft begrip voor het besluit van Bordon. ‘Je moet respect hebben voor zijn opvatting. We kunnen hem alleen maar dankbaar zijn voor de energie die hij altijd in het aanvoerderschap heeft gestoken.’

Bordon nam de aanvoerdersband in de zomer van 2006 over van de gestopte Ebbe Sand. Tot het einde van het seizoen is Krstajic de nieuwe leider van Die Königsblauen. De 35-jarige Servische verdediger is in Gelsenkirchen bezig aan zijn vijfde seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen