Bosz hinkt op twee gedachten: 'Begrijpelijk, maar niet acceptabel'

Reacties

PSV kwam tegen NEC al na tien minuten met een man meer te staan en sloeg in het eerste kwartier tweemaal toe, maar slaagde er daarna niet in om het publiek in het Philips Stadion te vermaken. Trainer Peter Bosz hinkt daardoor een beetje op twee gedachten.

Bosz hinkt op twee gedachten: 'Begrijpelijk, maar niet acceptabel'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Door de rode kaart van Kodai Sano hoefde PSV enkele dagen voor de Champions League-wedstrijd tegen Juventus niet diep te gaan om van NEC te winnen. Een prettige gedachte, hoewel Bosz liever had gezien dat PSV werkte aan het doelsaldo. 'Ik denk dat het voor de meeste mensen een saaie wedstrijd was, na de rode kaart. Met de tweede goal erachteraan is de wedstrijd gespeeld', blikte hij terug bij ESPN.

'We hebben na de tweede goal niet meer gescoord, dat had natuurlijk wel gemoeten', ging de coach van PSV verder. 'Als trainer was ik wel blij dat we niet tot het gaatje moesten gaan. Ook met het oog op blessures. We hebben een aantal spelers eerder kunnen wisselen om krachten te sparen, dus in die zin was het voor ons een goede middag.' Toch was er een stukje kritiek vanuit Bosz. 'Het is misschien wel begrijpelijk dat de absolute honger er niet meer is, maar het is niet acceptabel. Je moet gewoon doorgaan.'

Uitblinkers
Met Guus Til en Olivier Boscagli verschenen twee hoofpersonen van het duel met NEC voor de camera. Beiden hadden ook wel door dat deze wedstrijd qua amusementsgehalte niet heel hoog was. 'Na die 2-0 was het eigenlijk wel klaar', erkende Til. 'Daarna was het uitspelen. Het was ook in het veld een beetje saai.'

Boscagli liet zich in het eerste kwartier zien met prachtige passes. De Fransman zag het belang van een 'makkie' wel in richting dinsdag. 'Dit is een belangrijke zege en de beste manier om ons voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Juventus.' Boscagli weerlegde dat hij en zijn teamgenoten al aan volgende week dachten. 'Als je op het veld staat, denk je daar niet aan. Het staat nog maar 2-0, als je dan een doelpunt incasseert is het weer een wedstrijd', legde hij uit.

PSV reist na het weekend naar Turijn voor de allereerste wedstrijd in de vernieuwde editie van de Champions League. Na het uitduel met Juventus is Sporting Portugal de volgende tegenstander in het elitetoernooi.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
* Actueel tot en met 18 sep. 2024

Dé gids voor seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.