Botsing in Tilburg tussen de meest improductieve ploegen

In de aanloop naar de 28ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Willem II en FC Groningen tegenover elkaar in het Koning Willem II Stadion.

Botsing in Tilburg tussen de meest improductieve ploegen

WILLEM II - FC GRONINGEN

Willem II pakte in 2013 slechts vijf punten uit negen duels. Alleen RKC deed het nog minder met vier punten in het nieuwe jaar.

Willem heeft de meeste tegentreffers van alle Eredivisieclubs tot nu toe (59). In hun vorige Eredivisieseizoen (2010/11) hadden de Tilburgers 75 tegentreffers na 27 duels.

De twee minst scorende ploegen van de Eredivisie staan tegenover elkaar. Willem II scoorde 24 keer, FC Groningen 25 keer (de laagste score sinds tien jaar na 27 duels).

FC Groningen bleef in zijn laatste drie duels verstoken van een zege (Roda 4-1, NAC 1-1 en FC Twente 0-3).

FC Groningen heeft de minst efficiënte aanval van alle Eredivisieclubs: slechts 8,8 procent van de kansen is een doelpunt (25 goals op 284 doelpogingen).

In Eredivisieverband zijn Willem II en FC Groningen in balans. Beide ploegen wonnen twintig keer en dertien keer was er geen winnaar.

In de laatste zeven onderlinge duels tussen beide clubs in Tilburg vielen steeds minimaal drie doelpunten: 4-2, 5-0, 3-0, 1-2, 3-0, 2-1 en 0-3.

Willem II nam de minste hoekschoppen dit seizoen in de Eredivisie (108).

Willem II kreeg, samen met ADO Den Haag, de meeste treffers tegen in het laatste kwartier (veertien). Willem II is, samen met FC Utrecht, de minst productieve ploeg in het eerste kwartier van de wedstrijd in de Eredivisie. Beide ploegen scoorden slechts twee keer in de openingsfase.

De laatste keer dat de ontmoeting tussen Willem II en FC Groningen in een gelijkspel eindigde was op 23 januari 1993 (1-1). De zestien onderlinge wedstrijden daarna, kende telkens een winnaar.

In zijn laatste negen thuiswedstrijden scoorde Willem II telkens minimaal één keer.

FC Groningen-spits Género Zeefuik (drie goals) scoort eens per 650 minuten een doelpunt voor de Groningers. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Felix Aerts, Jasper Steppé & Willem van Beeren
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's