Turkije elimineert Tsjechië in blessuretijd na duel met twintig kaarten

Reacties

Turkije is een ronde verder op het EK. Tegen de Tsjechen kwamen ze al snel met een man meer te staan, pas in blessuretijd werd de zege veilig gesteld in een knotsgekke wedstrijd in Hamburg waarin twintig kaarten werden getrokken: achttien keer geel en tweemaal rood.

Turkije elimineert Tsjechië in blessuretijd na duel met twintig kaarten
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
1 - 2
Turkije
Turkije

De Tsjechen waren goed begonnen, maar moesten al na twintig minuten met een man minder verder. Antonin Barak pakte al vroeg geel voor een overtreding op het middenveld, en dat herhaalde de 29-jarige middenvelder tien minuten later nog eens. Vanaf daar bepaalden de Turken het ritme, in de wetenschap dat een gelijkspel volstond voor het maximaal haalbare: plek twee achter Portugal. Op slag van rust miste David Jurasek wel een grote kans voor de Tsjechen.

Vijf minuten na de thee opende Calhanoglu de score. Het Volksparkstadion werd even omgeturnd tot een schiettent, de middenvelder van Inter was uiteindelijk degene die succes kende bij het overhalen van de trekker. Daar leek Tsjechië niet van terug te hebben, maar Soucek vocht de Cesti Lvi langszij met een doelpunt dat nog wel even door de VAR moest worden goedgekeurd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien man of niet, bondscoach Ivan Hasek kon niet anders dan vooruit voetballen, onder anderen Feyenoorder Ondrej Lingr kwam nog in het veld. Het mocht niet meer baten. Turkije, waar Orkun Kökcü in de slotfase nog inviel, is een ronde verder en bezegelde dat met een laat, winnend doelpunt van Cenk Tosun op aangeven van Kökcü. De Tsjechen gaan naar huis nadat ze zich in 2021 nog tot kwelgeest van Oranje ontpopten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase werd het nog een absurd kaartenfestijn, de Roemeense arbiter István Kovács raakte volledig de controle kwijt en gaf in de laatste tien minuten nog tien kaarten, waaronder nog een rode voor Tomas Chory voor een opstootje rond het eindsignaal. Zijn eindtotaal kwam op twintig stuks te liggen.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer Tsjechië
Meer over Tsjechië
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.