Brazilië heeft zijn tweede groepswedstrijd op de Copa América in de nacht van vrijdag op zaterdag met klinkende cijfers gewonnen van Paraguay. Daarmee herstelt de titelfavoriet zich van de valse start tegen Costa Rica.

Paraguay
1 - 4
Brazilië
Brazilië

Na het doelpuntloze gelijkspel in de eerste groepswedstrijd barstte de kritiek in eigen land los. Brazilië was dan ook gebrand op een goed resultaat. Dat bleek ook wel uit de emoties die loskwamen bij de openingstreffer van Vinícius Júnior in de 35ste minuut. Nadat Lucas Paquetá even daarvoor nog een penalty had gemist, schoot de sterspeler van Real Madrid raak na een fraaie combinatie door het centrum.

Vervolgens ging het hard. Eerst tikte Sávio, na een weinig succesvolle verhuurperiode bij PSV afgelopen seizoen een van de revelaties bij La Liga-sensatie Girona, de bal na een gelukkige carambole voor een leeg doel binnen. Vervolgens strafte Vinícius in de extra tijd van de eerste helft slap getreuzel in de defensie van Paraguay af. Na zijn tweede treffer legde hij zijn oor te luister bij het juichende publiek, dat eerst nog zo kritisch was.

Paraguay probeerde af en toe wel iets terug te doen en stelde doelman Alisson ook wel op de proef met enkele schoten van afstand. Vlak na de hervatting klopte Omar Alderete hem op die manier zelfs met een knal in de korte hoek. Halverwege de tweede helft stelde Brazilië echter orde op zaken toen Paquetá na een handsbal dit keer wel trefzeker was vanaf de stip. In de slotfase kreeg Adrian Cubas nog rood namens Paraguay.

Colombia
Colombia
3 - 0
Costa Rica
Costa Rica

Door de eerste zege in Groep D ligt Brazilië weer op koers voor plaatsing voor de kwartfinale. Colombia, de laatste tegenstander van De Goddelijke Kanaries, is al zeker van de volgende ronde. Dat versloeg na Paraguay (2-1) ook Costa Rica. Liverpool-aanvaller Luis Díaz opende na een half uur de score uit een strafschop, na rust voerden ex-Ajacied Davinson Sánchez (kopbal uit een corner) en Jhon Córdoba (na een pass van James Rodríguez) die verder op.