'Camp Nou versneld klaar: 24 uur per dag bouwen voor Barça'

Reacties

Barcelona kan mogelijk sneller terugkeren in het eigen stadion. Het iconische Camp Nou wordt nu nog gerenoveerd, maar de club heeft een deal gesloten, waardoor de werkzaamheden mogelijk sneller afgerond kunnen worden.

'Camp Nou versneld klaar: 24 uur per dag bouwen voor Barça'
© Pro Shots

Volgens SPORT heeft de club een akkoord bereikt met de Catalaanse aannemer. Ook het stadsbestuur en de bewoners in de wijk hebben hun toezegging gedaan om mee te denken met de club. Dat houdt in dat er vanaf nu 24 uur per dag gewerkt kan worden aan het nieuwe Camp Nou.

Het heeft als voordeel dat Barça mogelijk nog voor het einde van dit kalenderjaar terug kan keren in het eigen stadion. Dat zou wel gepaard gaan met een beperkte capaciteit van 64.000 toeschouwers. Toch is dat een vooruitgang.

Momenteel speelt Barça zijn thuiswedstrijden in Estadi Olímpic Lluís Companys. Dat biedt plaats aan ruim 55.000 toeschouwers. Desondanks is de club daar geen baas in eigen huis, waardoor voorzitter Joan Laporta er snel weg wil.

'We gaan er nog geen datum op plakken, maar het kan dat we eerder in Camp Nou terugkeren', gaf Laporta aan. Hij is hoopvol over de heropening van Camp Nou. 'Ik geloof dat we voor het einde van het jaar terug kunnen keren. Dat idee maakt me heel opgewonden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.