Capello pleit voor chip in bal na lucky zege

'Scandalo! Het was een goal!', schreeuwde La Gazzetto dello Sport. In Italië is een doelpunt hét gesprek van de dag. Chievo scoorde tegen Juventus, maar de arbitrage weigerde de goal toe te kennen.

Vlak na rust van het duel Chievo-Juventus leek de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te komen. Sergio Pellissier haalde hard uit, waarna de bal via de onderkant van de lat achter de doellijn stuiterde, vervolgens wederom de lat raakte en uit het doel sprong. Doelman Gianluigi Buffon kon alleen maar toekijken.

Maar scheidsrechter Paparesta weigerde op advies van zijn assistent de goal toe te kennen, ook al bewezen televisiebeelden dat Pellissier toch echt had gescoord. Vlak voor tijd profiteerde Juve door wel te scoren én te winnen: 0-1.

Chievo-coach Mario Beretta baalde, want in de strijd tegen degradatie heeft zijn ploeg de punten hard nodig. 'Het was simpel om te zien dat de bal in het doel was geweest. Het is voldoende om te kijken hoe de bal stuitert om te begrijpen waar de bal moet zijn geland. Ik moet nu weer aan het werk met de spelers, maar dat zal niet makkelijk zijn. We hebben de afgelopen week ons intensief voorbereid, maar als met dan weigert om je een goal toe te kennen ...'

De FIFA heeft onlangs nog besloten om tijdens het WK onder-17 te experiminteren met een chip in de bal. Het toernooi vindt van 16 september tot 2 oktober plaats in Peru. Fabio Capello pakte dan wel drie punten, maar de coach van Juventus begreep de woede van de opponent uit Verona. 'Met een microchip in de bal, zoals ze in het ijshockey met de puck hebben gedaan, kun je alle problemen oplossen.' Capello gaf zelfs toe dat Chievo had gescoord: 'De beelden spreken voor zich.'

Het is voor de tweede week op rij dat Juventus een omstreden overwinning boekte. Vorige zondag won de club uit Turijn met 2-1 bij AS Roma, door een benutte strafschop van Alessandro Del Piero vlak voor rust. Uit televisiebeelden was echter duidelijk te zien dat Marcelo Zalayeta buiten het strafschopgebied ten val was gebracht.