Cerny sluit 'horrorweek' bij Rangers af: 'Daarom extra gelukkig met deze goals'

Reacties

Voormalig Eredivisionist Vaclav Cerny was zondag de grote man bij Rangers tegen St. Johnstone en zei na een 'horrorweek' extra gelukkig te zijn met zijn twee goals. De ex-speler van Ajax en FC Twente kreeg de nodige kritiek na zijn optredens tegen Hibernian en Olympique Lyonnais.

Cerny sluit 'horrorweek' bij Rangers af: 'Daarom extra gelukkig met deze goals'
© Premier Sports
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 0
St. Johnstone
St. Johnstone

Cerny scoorde zondag in Ibrox Stadium voor en na de rust tegen Hibernian. Voor de Tsjech was het een succesvolle afsluiting van een korte periode waarin hij onder vuur lag, ook bij de achterban van Rangers. Vorige week had Cerny een korte aanvaring met Rangers-fans tijdens het thuisduel met Hibernian. Toen een aantal Rangers-supporters hem uitjouwden na balverlies reageerde hij verbaal en met handgebaren.

Dat werd de huurling van VfL Wolfsburg niet in dank afgenomen bij een deel van de Rangers-aanhang en zijn populariteit nam verder af toen hij donderdag een enorme kans miste in het Europa League-duel met Olympique Lyonnais. In die thuiswedstrijd werd Cerny twintig minuten voor tijd gewisseld door manager Philippe Clement. De bekritiseerde aanvaller besloot zijn Instagramaccount te deactiveren vanwege alle (online) commotie.

Tegen St. Johnstone werd Cerny weer bejubeld in het blauwe deel van Glasgow. 'Vaclav Cerny sloot een horrorweek af met een perfecte wedstrijd', schrijft de Daily Record. 'Iedereen heeft kunnen zien dat ik met mezelf worstelde in de afgelopen twee wedstrijden, daarom ben ik nu extra gelukkig met mijn doelpunten en de zege', aldus de achttienvoudig international van Tsjechië in gesprek met Premier Sports, bij wie hij werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Steun
Cerny kreeg de prijs uit handen van Rangers-aanvoerder James Tavernier, die hem een hart onder de riem stak. 'Vac heeft vandaag weer laten zien tot waartoe hij in staat is met twee geweldige goals. Hij heeft hier hard voor gewerkt', aldus Tavernier.

Ook Rangers-manager Clement steunt Cerny. 'Niemand wil zo'n kans missen als hij deed tegen Lyon en Vaclav was daar erg van ontdaan. Maar hij heeft mijn vertrouwen, daar hoeft hij niet aan te twijfelen', zei de Belg, die door Cerny werd omarmd na een van zijn goals. 'Ik ken zijn kwaliteiten, zijn werklust en wat hij voor deze ploeg kan betekenen. Ik ben erg gelukkig voor hem.'

Spelersprofiel

V. Černý


Geboortedatum:
17 oktober 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Příbram
Nationaliteit
Tsjechië
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Rangers FC
Nationaal team:
Tsjechië
Premiership

Stand Premiership 2024/2025

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
7
7
0
0
22-1
+21
21
2
Aberdeen
7
7
0
0
15-6
+9
21
3
Glasgow Rangers
7
5
1
1
12-4
+8
16
4
Motherwell
7
4
1
2
11-8
+3
13
5
Dundee United
7
3
3
1
10-7
+3
12
* Actueel tot en met 6 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.