'Chelsea onderzoekt mogelijkheden om heilige grond te verlaten'

Reacties

Het huidige Stamford Bridge is in de toekomst mogelijk niet meer de thuisbasis van Chelsea. De club onderzoekt volgens Engelse media de mogelijkheden om te verhuizen binnen West-Londen, met als doel een groter stadion bouwen.

'Chelsea onderzoekt mogelijkheden om heilige grond te verlaten'
© Pro Shots

Chelsea speelt al bijna 120 jaar op Stamford Bridge, het stadion werd in 1905 betreden. Voor een Engelse topclub is het stadion relatief klein, met een capaciteit van iets meer dan 40 duizend toeschouwers. Dat is bijvoorbeeld kleiner dan de Johan Cruijff Arena of De Kuip.

Volgens The Guardian heeft de clubleiding van Chelsea inmiddels gesproken met partners en projectontwikkelaars om te verhuizen naar Earls Court, een plek op anderhalve kilometer van Stamford Bridge. De huidige eigenaars zien het als een prioriteit om een groter stadion te krijgen, de uitbreidingsmogelijkheden op Stamford Bridge zijn echter beperkt.

Chelsea is niet de enige partij die geïnteresseerd is in het ontwikkelingsgebied rond Earls Court, waardoor het absoluut geen zekerheid is dat de club uit Londen in de komende jaren kan beginnen aan de bouw van een nieuw stadion. Komen de plannen wel uit, is het doel om een van de grootste stadions in Engeland te realiseren.

Chelsea heeft niet alleen veel geld over voor een nieuw stadion, er wordt ook flink gespendeerd op de transfermarkt. VI's Tom Knipping dook in de financiële cijfers van Chelsea

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.