Colombiaanse ploeg eist geblesseerde Falcao toch op

AS Monaco moet tandenknarsend spits Radamel Falcao (27) afstaan aan de Colombiaanse nationale ploeg. De aanvaller raakte zondag geblesseerd in de Franse topper bij Olympique Marseille (1-2, foto), maar moet toch in het vliegtuig stappen.

Colombiaanse ploeg eist geblesseerde Falcao toch op

Falcao kampt met enkelklachten. 'Samen met James Rodríguez is hij geselecteerd', vertelt een woordvoerder van de Monegasken. 'Wij moeten hem laten gaan. Al is het alleen maar zodat de medische staf van de Colombiaanse ploeg de ernst van de blessure kan inschatten.'

Trainer Claudio Ranieri baalt van de oproep. Hij liet al weten dat Falcao te maken heeft met een flink verstuikte enkel. Toch is nog niet zeker of de deze zomer van Atlético Madrid overgenomen spits - hij kostte liefst zestig miljoen euro - zijn opwachting zal maken bij Colombia. Met Monaco bezet Falcao in de Franse Ligue 1 de koppositie met tien punten uit vier wedstrijden.

Voor Colombia zijn de komende twee WK-kwalificatieduels belangrijk. Met drie punten achterstand op koploper Argentinië, dat een wedstrijd meer heeft afgewerkt, staat de ploeg er uiterst goed voor. In de Zuid-Amerikaanse poule plaatst de topvier zich immers direct en moet de nummer vijf play-offduels afwerken.

Colombia ontvangt vrijdag Ecuador. Dat team is verrassend derde met maar twee punten minder dan de formatie van Falcao. Dinsdag staat het bezoek aan de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo op het programma. Voor Uruguay is die interland cruciaal. Die ploeg, nota bene de Zuid-Amerikaanse kampioen, bezet momenteel de vijfde plaats en loopt bij slechte resultaten mogelijk WK-deelname mis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen