Commentator Teun de Boer tekent contract bij ESPN

Reacties

Commentator Teun de Boer (32) is het komende seizoen alleen te horen bij ESPN. Hij werkte al voor de sportzender met Eredivisie-rechten, maar de samenwerking neemt een wat exclusievere vorm aan. De Boer werkte de afgelopen jaren ook voor RTL, als commentator bij de Champions League. Maar die rechten gaan nu naar Ziggo Sport.

Commentator Teun de Boer tekent contract bij ESPN
© Pro Shots

'Ik teken bij ESPN om het simpele feit dat ESPN echt heel graag met mij wil werken en ik met hen. En natuurlijk omdat het een voorrecht is om iedere week bij de mooiste nationale wedstrijden te mogen zijn en mezelf als commentator, maar tegenwoordig ook als verslaggever en presentator verder te kunnen ontwikkelen', zegt De Boer.

Zoals gezegd is De Boer straks exclusief bij ESPN te horen. 'Ja, met meer uren voor ESPN is het één niet meer met het ander te combineren. RTL heeft geen uitzendrechten meer, dus daar kan ik sowieso ook niks meer voor doen. Het darts, dat ik ook jarenlang heb mogen doen voor RTL en Viaplay, ga ik per direct mee stoppen. Dat vind ik natuurlijk wel heel jammer, maar ik krijg er bij ESPN veel voor terug. En ik ben ervan overtuigd dat het geen definitief afscheid is, uitzendrechten schieten in tv-land per zoveel jaar alle kanten op.'

De commentator hoopt bij ESPN grote wedstrijden te krijgen. 'Na de finale van de Champions League in 2023 is het natuurlijk een doel om toppers in de Eredivisie te gaan doen op ESPN. Daarnaast zijn bekerfinales, play-off-finales en mooie derby’s natuurlijk ook top om te doen. Ook wil ik me graag op andere vlakken zoals verslaggeving en presentatie gaan ontwikkelen en kijken wat daar nog in te doen is. En nu we met het EK bezig zijn kriebelt dat ook. Ik ga maar eens vragen of de uitzendrechten van eindtoernooien ook niet een keer naar ons kunnen komen… Daar zou ik geen nee tegen zeggen!'

De Boer is niet de enige commentator die onlangs bij ESPN heeft getekend. Hetzelfde geldt voor Sjors Blaauw en Martijn van Zijtveld.

VI sprak vorige zomer nog uitgebreid met Teun de Boer:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.