Vitesse dient documenten in bij KNVB na deadline deal met Franke

Reacties

Vitesse lijkt weer te mogen hopen op een langer bestaan als profclub. Guus Franke en Coley Parry hebben maandagavond namelijk een cruciaal akkoord bereikt, vlak voor de deadline van het inleveren van documenten bij de beroepscommissie van de KNVB. Vitesse heeft inmiddels bevestigd dat alle benodigde documenten zijn aangeleverd bij de bond.

Vitesse dient documenten in bij KNVB na deadline deal met Franke
© Pro Shots

In een statement melden de Common Group van Parry en het Axiom Partners van Franke dat er alsnog een deal is gesloten met de voornaamste schuldeiser van de Arnhemmers. Eerder op de dag meldde Vitesse nog dat de komst van Franke was afgeketst. De Amerikaan en de Nederlander gingen echter alsnog om tafel, met een voor de Arnhemmers cruciale deal tot gevolg.

'We zijn heel blij met deze kans en geloven in het plan van Axiom Partners om Vitesse terug te brengen naar waar ze hoort', aldus Parry. 'We zijn er vooral trots op dat de club een eigenaar krijgt die uit de regio afkomstig is.' Franke voegt eraan toe dat hij is blij dat de fakkel van de Common Group na twee jaar over te kunnen nemen. De investeerder streeft naar 'langetermijnsucces.'

Vóór middernacht moest de beroepscommissie van de KNVB de documenten binnen hebben. Via die route hoopt Vitesse alsnog een licentie te krijgen. Maar zonder een deal tussen Franke en Parry, bij wie de Arnhemmers een miljoenenschuld hebben uitstaan, was dat een kansloze missie. Vitesse is met de overeenkomst van maandag nog niet gered, want de beroepscommissie is nu aan zet.

Reactie Vitesse
'We zijn nu in afwachting wanneer de zaak voorkomt', aldus algemeen directeur Edwin Reijntjes. 'Het geduld van eenieder is wederom op de proef gesteld. Het is bijzonder hoe bepaalde processen werken, zeker als een deadline nadert. Dan wordt er door vele partijen geschaakt op vele borden tegelijk en nemen wij als Vitesse bijvoorbeeld het besluit om donateurs uit de crowdfundingsactie te benaderen om af te zien van hun recht op restitutie. Circa vijf minuten later horen wij dat er toch beweging is tussen Franke en Parry. Met dit akkoord konden wij ook alle andere vereiste documenten in orde maken. Dit is gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.