De dag dat Ronaldo het onmogelijke deed: mooiste CL-goal aller tijden?

Reacties

Cristiano Ronaldo is zijn hele carrière een fenomeen geweest. De Portugees was een doelpuntenmachine en won de ene na de andere prijs. Vandaag is het vijf jaar geleden dat hij misschien wel zijn mooiste treffer maakte.

De dag dat Ronaldo het onmogelijke deed: mooiste CL-goal aller tijden?
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In de Champions League-clash met Juventus maakt Ronaldo, op dat moment bezig aan zijn laatste maanden bij Real Madrid, zijn naam als koning van het miljardenbal waar. Met een weergaloze omhaal, waarmee Ronaldo met de wetten van de zwaartekracht lijkt te spotten, brengt hij de voetbalwereld in extase. Inclusief de Italianen.

De stilte die in het Allianz Stadium valt op het moment dat Ronaldo de lucht in gaat, de elegante wijze waarmee hij zijn lichaam omgooit en de manier waarop de tifosi van Juventus het doelpunt met een klaterend applaus beantwoorden zijn nog altijd memorabel. Letterlijk en figuurlijk is Ronaldo boven de toch al waanzinnig hoge lat die hij zelf in het toernooi heeft gelegd gestegen.

De fans van Juventus vieren de treffer, die eigenlijk ook gewoon uitschakeling betekent, met een staande ovatie. De liefde voor de magie van het spel wint het even van de emotie van het leven van de supporter. De waardering emotioneerde Ronaldo zichtbaar.

Enkele maanden later blijkt wat het met Ronaldo heeft gedaan. De aanvaller tekent een contract in Turijn en gaat bij Juventus in de Serie A aan de slag. Het is een antwoord op de liefdesverklaring die de tifosi na zijn weergaloze treffer deden.

De Champions League kan Ronaldo met Juventus niet veroveren, maar na met twee Serie A-titels in de zak neemt hij later afscheid. Het mooiste moment wat hij de tifosi gaf, was echter in het shirt van De Koninklijke. Misschien wel het mooiste Champions League-doelpunt aller tijden.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.