De Rossi: 'Vond niet dat Karsdorp nog een plek verdiende'

Reacties

Rick Karsdorp komt niet meer voor in de plannen van Daniele De Rossi. De trainer van AS Roma gaat geen beroep meer doen op de 29-jarige rechtsback en wordt gesteund door de clubleiding. 'Ze hebben mijn verzoek gehonoreerd.'

De Rossi: 'Vond niet dat Karsdorp nog een plek verdiende'
© Pro Shots

De Rossi staat sinds januari aan het roer bij Roma en gaf aanvankelijk hoog op over Karsdorp​​​​​​​. 'Hij moet stabieler worden, minuut na minuut gefocust blijven. Als hij dat kan, is hij een van de beste backs', zei de 41-jarige oefenmeester eerder dit jaar. Desondanks heeft De Rossi Karsdorp niet meer nodig. De voormalig Feyenoorder is niet ingeschreven voor de Serie A.

'Ik heb de club laten weten dat hij niet meer in mijn plannen voorkomt', bevestigde De Rossi in de Italiaanse pers. 'De club heeft mijn verzoek gehonoreerd. Karsdorp is een goede jongen, maar ik vond niet dat hij hier nog een plek verdiende. Hopelijk krijgt hij elders speeltijd, dat verdient hij. Karsdorp heeft niet ernstigs gedaan, maar een paar kleine dingen hebben me tot deze beslissing gebracht.'

Cynische reactie
De Rossi doelt ongetwijfeld op de reactie van Karsdorp na de verloren halve finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen. De Nederlander ging in de fout, kreeg te maken met boegeroep en reageerde cynisch op de aanhang van Roma. Dat lijkt meteen het laatste optreden van Karsdorp in het shirt van Roma te zijn geweest.

Karsdorp staat sinds het seizoen 2017/18 onder contract in de Italiaanse hoofdstad. Naar verluidt moet Saud Abdulhamid zijn plek innemen. De rechtsback staat nog onder contract bij Al-Hilal, dat de speler nog niet heeft vrijgegeven om in het vliegtuig naar Rome te stappen. Waar de toekomst van Karsdorp ligt, is nog onbekend. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.