Dit zijn de tien duurste zomertransfers tot nu toe

Reacties

Met geen transfer was deze zomer zoveel geld gemoeid als die van Julián Álvarez. VI zet de grootste transfers tot nog toe op een rijtje.

Dit zijn de tien duurste zomertransfers tot nu toe
© Pro Shots

1. Julián Álvarez (€95 miljoen, Atlético Madrid)
Atlético Madrid tast vooralsnog het diepst in de buidel in aanloop naar het seizoen 2024/25. De Spaanse club telde een bedrag van minimaal 75 miljoen euro neer voor de 24-jarige spits, die overkomt van Manchester City. Door bonussen kan dat oplopen tot 95 miljoen.

2. Dominic Solanke (€75 miljoen, Tottenham Hotspur)
Tottenham Hotspur hoopt eindelijk een echte opvolger voor Harry Kane in huis te hebben gehaald. Solanke, die in het verleden op huurbasis voor Vitesse uitkwam, mag na een topseizoen bij Bournemouth het laten zien in Londen.

3. Leny Yoro (€62 miljoen, Manchester United)
Manchester United trok flink de portemonnee voor de komst van de achttienjarige Yoro van LOSC Lille. We zullen de verdediger voorlopig echter niet in actie zien. Yoro raakte in de voorbereiding geblesseerd en zal naar verwachting in november pas debuteren voor de ploeg van Erik ten Hag.

4. Moussa Diaby (€60 miljoen, Al-Ittihad)
Vorige zomer vond de 25-jarige Fransman het nog te vroeg om de Europese velden achter zich te laten voor de Saudi Pro League, maar drie weken geleden liet Diaby zich toch verleiden tot een transfer. Al-Ittihad legde maar liefst zestig miljoen euro op tafel bij Aston Villa, dat de rappe aanvaller een jaar eerder voor 55 miljoen losweekte bij Bayer Leverkusen.

5. Pedro Neto (€60 miljoen, Chelsea)
De transfer van Neto lijkt op het eerste gezicht vooral een risicovolle investering. Het talent van de 24-jarige Portugees is onmiskenbaar, maar bij Wolverhampton Wanderers kent de aanvaller vooral een rijke historie aan blessures. Wolves cashte flink met de verkoop van Neto en zag ook Max Kilman voor 47,5 miljoen naar West Ham United verkaste.

6. João Neves (€59,92 miljoen, Paris Saint-Germain)
Paris Saint-Germain gaf deze zomer bijna 120 miljoen euro uit aan drie nieuwe spelers (naast Neves kwamen Willian Pacho van Eintracht Frankfurt en Matvey Safonov van Krasnodar). Verreweg het meeste geld spendeerden de Fransen aan de negentienjarige Neves, die bij Benfica te boek stond als toptalent en al negen keer mocht opdraven voor Portugal. Renato Sanches bewandelde de omgekeerde weg.

7. Amadou Onana (€59,32 miljoen, Aston Villa)
Aston Villa spendeerde bijna zestig miljoen euro aan een opvolger voor de naar Juventus vertrokken Douglas Luiz. De 22-jarige Onana speelde de afgelopen twee seizoenen voor Everton en kwam eerder uit voor LOSC Lille en Hamburger SV. In juni was hij met België actief op het EK.

8. Dani Olmo (€55 miljoen, Barcelona)
Olmo speelde een geweldig EK met Spanje en dat bleef allerminst onopgemerkt. Bayern München wilde de 26-jarige aanvallende middenvelder dolgraag overnemen van RB Leipzig, maar Olmo koos voor een terugkeer naar de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Barcelona hoopt ook nog altijd op de komst van een andere uitblinker bij de EK-winaar: Nico Williams.

9. Michael Olise (€53 miljoen, Bayern München)
Na het mislopen van de Bundesliga-titel shopte Bayern München deze zomer twee keer in de Bundesliga. Naast de 51 miljoen euro voor João Palhinha (Fulham) deed Bayern zaken met Crystal Palace, waar de 22-jarige Olise de afgelopen drie seizoenen furore maakte.

10. Douglas Luiz (€51,5 miljoen, Juventus)
De toptien wordt gecompleteerd door Douglas Luiz, die - net als zijn vriendin Alisha Lehmann - Aston Villa voor Juventus verruilde. De controleur is met afstand de duurste inkomende transfer van de Serie A. Met een bedrag van 30,5 miljoen euro volgt Artem Dovbyk (van Girona naar AS Roma) op gepaste afstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.