Drie punten voor Zenit en geslaagde invalbeurt Arsjavin

Zenit Sint-Petersburg heeft er drie punten bij. De ploeg van coach Dick Advocaat won de uitwedstrijd tegen FC Khimki met 4-1 en steeg naar de elfde plaats in de Russische Premjer Liga.

Andrei Arsjavin (foto) scoorde voor het eerst sinds hij na het EK buiten de selectie was gelaten vanwege een dreigende transfer. Advocaat stuurde hem in de 56ste minuut het veld in en Arsjavin scoorde in de negentigste minuut. De ster van Zenit was de vorige wedstrijd ook al ingevallen.

Konstantin Zirianov en Aleksandr Anjoekov hadden de regerend landskampioen voor rust op een 2-0 voorsprong gezet, Dragan Blatnjak deed na rust iets terug. Maar met een man meer - Vukasin Trivunovic kreeg rood - liep Zenit via Viktor Faizulin en vedette Arsjavin weer uit.

Zenit heeft nu negen wedstrijden gespeeld in de nationale competitie. Het gat met koploper Rubin Kazan bedraagt dertien punten. Zenit kan daar nog negen punten vanaf snoepen als het de drie duels wint die het nog tegoed heeft.