Droef einde Europees avontuur Twente

Levadia Tallinn heeft FC Twente ook in de return gewezen op de tekortkomingen die het afscheid van het Europese podium even logisch als troosteloos maakten (1-0).

Droef einde Europees avontuur Twente

Natuurlijk ontbrak het geluk in Tallinn bij FC Twente, dat op eigen veld niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Luke Wilkshire raakte de paal, Kennedy Bakircioglu de lat, terwijl Georgi Gakhokidze zijn inzet op de lijn zag worden weggewerkt.

Natuurlijk was ook de uiteindelijk beslissende vrije trap onterecht geweest. De Roemeense scheidsrechter Salomir had een Estse duikelpartij wel heel gemakkelijk laten volgen door een fluitsignaal. Konstantin Nahk had vervolgens Sander Boschker verrast met een flinke knal die uiteindelijk FC Twente de das omdeed.

Want in de resterende 54 minuten kon FC Twente de noodzakelijke treffer niet op het scorebord krijgen. De ploeg van trainer Fred Rutten zou er goed aan doen de hand in eigen boezem te steken. Het gebrek aan bijna alles wat nodig was om het enthousiaste Levadia Tallinn eronder te krijgen was schrijnend.

Pas in de slotfase werd de druk op het Levadia-doel opgevoerd tot proporties die duidden op de echte wil het UEFA Cup-toernooi te halen. Maar het Twentse offensief kwam te laat om een nederlaag en Europese uitschakeling te voorkomen. En dus mag Levadia Tallinn vrijdag uitkijken naar de uitkomsten van de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen