Einde van Sterling bij Chelsea? 'Ik wil hem wel, maar we hebben 30 spelers'

Reacties

Raheem Sterling lijkt op weg naar de uitgang bij Chelsea. De buitenspeler werd zondag voor het duel met Manchester City buiten de wedstrijdselectie gelaten. Chelsea-manager Enzo Maresca heeft tekst en uitleg gegeven bij die beslissing.

Einde van Sterling bij Chelsea? 'Ik wil hem wel, maar we hebben 30 spelers'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Sterling was zondag zeker niet de enige speler die buiten de wedstrijdselectie werd gelaten. In totaal stonden liefst 22 spelers die tot de A-kern van Chelsea behoren niet op de spelerslijst. Dat is meer dan de helft van de hele selectie. Het management van Sterling heeft laten weten dat de 29-jarige Engelsman graag duidelijkheid wil van Chelsea.

Na afloop legde Maresca de situatie van Sterling, die in 2022 nog voor ruim 56 miljoen euro overkwam van Manchester City, uit op de persconferentie. 'Het enige wat ik kan zeggen, is dat dit een technische beslissing is en dat er duidelijkheid zal komen. Bij iedereen die graag Chelsea-speler wil zijn, gaan we proberen te kijken hoe we ze kunnen gebruiken. Ik wil Raheem Sterling wel, maar we hebben 30 spelers. We zullen de komende dagen duidelijkheid voor hem creëren.'

Sterling heeft nog een contract voor drie jaar in Londen, waar hij een van de grootverdieners is. Volgens The Guardian heeft hij een salaris van ruim 350.000 euro per week. Dat komt neer op een jaarsalaris van meer dan 18 miljoen euro. Enkele andere spelers die niet bij de selectie zaten en van wie de toekomst dus onduidelijk is, waren Trevoh Chalobah, Armando Broja en Carney Chukwuemeka.

Verder hoopt Chelsea nog op de verkoop van Conor Gallagher aan Atlético Madrid en een ruildeal met Napoli rondom Romelu Lukaku en Victor Osimhen. Ook heeft Maresca laten weten dat Ben Chilwell niet in zijn plannen voorkomt.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Crystal Palace
4
0
2
2
4-7
-3
2
17
Ipswich Town
4
0
2
2
2-7
-5
2
18
Wolverhampton Wanderers
4
0
1
3
4-11
-7
1
19
Southampton
4
0
0
4
1-8
-7
0
20
Everton
4
0
0
4
4-13
-9
0
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.