El Shaarawy: 'Ben met scoren niet gestopt door Balotelli'

Sinds de komst van Mario Balotelli op 31 januari is Stephan El Shaarawy niet langer de doelpuntenmachine die hij in de eerste seizoenhelft was voor AC Milan. Zelf ziet de twintigjarige vleugelspits geen verband.

El Shaarawy: 'Ben met scoren niet gestopt door Balotelli'

El Shaarawy was tot aan het Milan-debuut van Balotelli op 3 februari uiterst productief met achttien treffers in alle officiële duels. Sinds Milan met Super Mario eindelijk de gedroomde aanvalspartner van El Shaarawy heeft binnengehaald, scoorde Il Faraone echter pas één keer.

'Dat de komst van Balotelli mijn vorm niet ten goede komt, is niet waar. We begrijpen elkaar juist perfect en hebben al voor veel moois gezorgd in de wedstrijden dat we samenspeelden', laat El Shaarawy twee dagen voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Fiorentina weten.

Dat niet hijzelf maar Balotelli nu de belangrijkste doelpuntenmaker van Milan is, komt volgens El Shaarawy door een toevallige samenloop van omstandigheden. 'Ik krijg nog steeds kansen om te scoren, maar ik heb wat pech gehad. Balotelli probeert me in ieder geval altijd te helpen en betrekt me veel in het spel.' Opmerkelijk is wel dat de doelpunten van Balotelli veel meer een stempel drukken op de resultaten van Milan dan dat de treffers van El Shaarawy dat deden. Milan verloor bij een goal van Balotelli pas twee punten, terwijl doelpunten van El Shaarawy nederlagen tegen Udinese, Lazio en Juventus niet konden voorkomen.

Sinds de komst van Balotelli doet Milan ondanks de beroerde competitiestart daarom weer volop mee in de strijd om de Champions League-tickets. In 2013 is de ploeg van trainer Massimiliano Allegri met dertig punten uit twaalf duels verreweg de sterkste in de Serie A, met als resultaat een derde plaats die toegang geeft tot de voorrondes van de Champions League.

El Shaarawy bevestigt dat Balotelli een belangrijke rol heeft gespeeld in die opmars. 'Hij bezit geweldige kwaliteiten en werkt goed samen met de rest van het team. Hij heeft me wat dat betreft positief verrast.' Zondag moet Fiorentina (vierde) het volgende slachtoffer worden van de nauwelijks nog af te stoppen Rossoneri.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen