Prandelli: 'Moment dat Balotelli opstaat is aangebroken'

Cesare Prandelli ziet tot zijn grote genoegen dat Mario Balotelli sinds zijn overgang naar AC Milan van afgelopen winter het ene na het andere doelpunt maakt. De bondscoach van Italië is na opnieuw twee treffers van Balotelli tegen Malta lovend over het 22-jarige enfant terrible.

Prandelli: 'Moment dat Balotelli opstaat is aangebroken'

Tot aan zijn terugkeer in Italië vestigde Balotelli vooral buiten het veld de aandacht op zich. Binnen de lijnen overtuigde hij in de tweede helft van 2012 maar zelden voor Manchester City. In twintig officiële duels scoorde hij slechts drie keer.

Prandelli bleef echter altijd onvoorwaardelijk vertrouwen in Balotelli en Super Mario betaalt dat nu dubbel en dwars terug. 'Als je moet omgaan met een talent als Balotelli moet je simpelweg het geduld bewaren. Want uiteindelijk komt het moment dat het talent zijn verantwoordelijkheid pakt en op eigen benen kan staan. Dat moment is bij Balotelli nu daar.' De cijfers onderschrijven de stelling van Prandelli. Want Balotelli scoorde sinds zijn terugkeer in Italië bij Milan zeven keer in zes optredens. Opmerkelijk genoeg was hij names Milan alleen in de stadsderby tegen Internazionale niet trefzeker. En voor Italië vond hij alleen tegen Nederland het net niet.

In de afgelopen interlandperiode nam Balotelli de Azzurri echter op sleeptouw met een schitterende goal in de oefenwedstrijd tegen Brazilië (2-2) en twee belangrijke treffers in de kwalificatiewedstrijd tegen Malta (2-0). Tot groot genoegen van Prandelli. 'Ik moet hem complimenteren voor zijn relaxte benadering, zijn overtuiging en zijn kwaliteiten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen