Elders over de grens: dubbele tegenslag voor RC Genk

In de nieuwe rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Montpellier heeft vrijdagavond een zeer dure overwinning op bezoek bij Toulouse geboekt (0-1) • Younes Belhanda mocht al na drie minuten vrij aannemen, het vijandelijke zestienmetergebied in dribbelen en raak schieten in de korte hoek • Na 58 minuten verzuimde Olivier Giroud uit een strafschop de marge te verdubbelen • Door de overwinning van de koploper ligt de druk volledig bij achtervolger Paris Saint-Germain, dat nu vijf punten achter staat op de lijstaanvoerder • Zondag moet PSG op bezoek bij regerend kampioen Lille •

• Olympique Marseille blijft dramatisch presteren in de Ligue 1 • De formatie van trainer Didier Deschamps verloor het duel bij Lorient met 2-1 • Voor de Zuid-Fransen, dit seizoen nog kwartfinalist in de Champions League, was het de dertiende (!) competitiewedstrijd op rij zonder overwinning • Mathieu Valbuena zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer, nadat Lorient door Arnold Mvuemba en Kevin Monnet-Paquet op voorsprong was gebracht • • Koploper Anderlecht heeft het RC Genk van trainer Mario Been weer terug op aarde gezet • Met een 4-0 zege verstevigt de lijstaanvoerder de koppositie en is de regerend kampioen, die in de play-offs goed presteerde tot vandaag, zo goed als zeker de titel kwijt • Door goals van Kanu (2), Guillaume Gillet en Tom De Sutter was Genk kansloos •

• Meer tegenslag voor Been: sterspeler Kevin De Bruyne moest zich al na tien minuten laten vervangen met een vervelende blessure • Hij brak een teen en daarmee is het einde seizoen voor de Belg die na dit seizoen naar Chelsea verkast • Door de zege heeft Anderlecht na een duel meer gespeeld te hebben zeven punten voorsprong op Club Brugge en tien op nummer drie Genk • • Het seizoen van Sporting Braga dreigt in mineur te eindigen • Het team dat lange tijd nog om de landstitel speelde, verloor in eigen huis met 1-2 van Olhanense • Nuno Coelho bracht Sporting weliswaar op voorsprong, maar na rust trok Olhanense dankzij Cauê en Dady aan het langste eind • Doordat de laatste vijf duels slechts één punt opleverden, komt de derde plaats (voorronde Champions League) onder grote druk te staan • Sporting Lissabon kan deze speelronde de achterstand terugbrengen tot drie punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.