Engeland komt op gelijke hoogte tegen Spanje na wissel van Kane

Engeland is een ruim kwartier voor tijd op gelijke hoogte gekomen tegen Spanje. Andermaal zorgde een invaller van bondscoach Gareth Southgate voor een Engels doelpunt: 1-1.

© NOS
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

Southgate haalde in de tweede helft Harry Kane en Kobbie Mainoo naar de kant en bracht Ollie Watkins en Cole Palmer in hun plaats. Dat sorteerde effect, want enkele minuten na zijn invalbeurt maakte Palmer de 1-1. Hij ontving een door Jude Bellingham teruggelegde bal net buiten het strafschopgebied en schoot laag raak.

De wissel van Kane deed de nodige wenkbrauwen fronsen in het stadion. Kane was dit toernooi goed voor drie doelpunten in het shirt van Engeland, waarmee hij gedeeld topscorer is van dit EK. In de finale tegen Spanje was hij echter vrij onzichtbaar. Southgate haalde zijn aanvoerder na een uur naar de kant voor Oranje-beul Watkins.

Het was niet duidelijk wat de oorzaak was van de wissel van Kane. Mogelijk kan zijn gele kaart hebben meegespeeld, maar in aanloop naar het toernooi kampte Kane ook met rugproblemen. Hij ging naar de kant met een 1-0 voorsprong voor de Spanjaarden.