Europa League: de tegenstanders van PSV

PSV is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan FC Kopenhagen, Sparta Praag en CFR Cluj. Voetbal International belicht de drie tegenstanders van de Eindhovenaren.

Europa League: de tegenstanders van PSV


FC KOPENHAGENFC Kopenhagen dacht zich dit seizoen voor het eerst sinds 2006 weer te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Destijds verraste de Deense recordkampioen (vijftien landstitels) door in de laatste voorronde Ajax uit te schakelen. Afgelopen donderdag verspeelde FC Kopenhagen in de beslissende returnwedstrijd tegen het APOEL Nicosia van Joost Broerse (3-1 verlies) een 1-0 voorsprong. De formatie van de Noorse trainer Ståle Solbakken is het nieuwe Deense voetbalseizoen evenmin sterk gestart, na zes speelrondes bezet het de vijfde plaats in de SAS-Ligaen. Opvallendste speler in het Deense gezelschap is ex-Ajacied en 72-voudig international Jesper Grønkjær. Andere internationals van de Deense ploeg zijn doelman Jesper Christiansen, verdediger William Kvist en middenvelder Hjalte Nørregaard. Ook de middenvelders Martin Vingaard en Thomas Kristensen en aanvaller Morten Nordstrand zaten dit kalenderjaar bij de selectie.

SPARTA PRAAGVoor Jozef Chovanec wacht een weerzien met PSV. De voormalige libero/middenvelder van de Eindhovense club is tegenwoordig sportief directeur van Sparta Praag. Onder zijn bewind en onder de nieuwe trainer Martin Hasek hoopt de recordkampioen van Tsjechië op nieuwe successen. Oudgedienden als Patrik Berger, Tomas Repka en Jaromir Blazek nemen de nieuwe generatie onder hun hoede. Sparta Praag was in de vierde en laatste voorronde van de Europa League te sterk voor het Sloveense NK Maribor: 1-0, 2-0.

CFR CLUJCFR Cluj lijkt zich een vaste positie in de Roemeense top te hebben verworven. Met achtereenvolgens een derde, eerste en vierde plaats in de voorbije drie seizoenen presteert de club uit het noord-westen van Roemenië behoorlijk constant. Veel Roemenen staan er overigens niet onder contract bij Cluj. Van de 25-koppige selectie zijn slechts acht spelers afkomstig uit eigen land. De Portugese trainer António Conceiçao heeft de beschikking over vier Portugezen, vier Brazilianen, drie Argentijnen, een Fransman, een Kroaat, een Ivoriaan, een Burkinees, een Uruguayaan en een Serviër.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen