FC Twente en Heracles rouwen om overlijden oud-speler Oranen (77)

Reacties

Kalle Oranen is op 77-jarige leeftijd overleden. De voormalig verdediger speelde 251 officiële wedstrijden voor FC Twente, de club waar hij tussen 1965 en 1977 speelde.

FC Twente en Heracles rouwen om overlijden oud-speler Oranen (77)
© Pro Shots

Oranen werd geboren in Boekelo en had een Finse vader en een Nederlandse moeder. Hij begon bij Sportclub Enschede als aanvaller, maar speelde later vooral als vleugelverdediger. Oranen debuteerde op achttienjarige leeftijd in de Eredivisie en speelde vanaf 1965, na de fusie van Sportclub Enschede en Enschedese Boys, voor FC Twente.

Oranen vormde in het seizoen 1971/72 met keeper Piet Schrijvers en verdedigers Epi Drost, Willem de Vries en Kees van Ierssel een achterhoede die slechts dertien tegentreffers kreeg, wat nog altijd een record is dat Twente ruim vijftig jaar in handen heeft. In 1977 won Oranen met Twente de KNVB-beker. Later speelde hij ook nog bij Heracles Almelo.

Voorafgaand aan de derby tegen Twente zal er bij Heracles zondag een minuut applaus volgen voor Oranen.  Twente zal voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 29 oktober een minuut stilte in acht nemen in De Grolsch Veste.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.