'FC Twente laat Rutten niet naar PSV vertrekken'

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft bevestigd dat PSV-directeur Jan Reker een gesprek wil met Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van Fred Rutten, trainer van de Enschedese club.

PSV is op zoek naar een vervanger van de naar Valencia vertrokken Ronald Koeman. Na het afhaken van eerste keus Martin Jol, heeft de landskampioen de aandacht verlegd naar Rutten, sinds anderhalf jaar trainer van FC Twente. Na afloop van het duel met Fenerbahçe maakte Reker duidelijk dat hij volgende week een nieuwe trainer wil presenteren.

Munsterman maakt zich in het Eindhovens Dagblad geen al te grote zorgen om de mededeling van Reker. De preses vertrouwt erop dat Rutten in Enschede werkzaam blijft en niet vroegtijdig vertrekt.

De preses van FC Twente: 'Fred heeft een contract bij ons. Wij houden ons daaraan en ik neem aan dat hij dat ook doet. In ieder geval hóóp ik dat hij dat doet. Ik weet niets van een clausule in zijn contract, er ís geen clausule.'

'We hebben hem niet voor niets hierheen gehaald', vervolgt Munsterman. 'De intentie is om langjarig met hem verder te gaan en zeker niet om hem na anderhalf jaar weer te laten gaan. We zijn gehecht aan Fred. Wat als hij toch gaat? Daar denk ik echt niet over na, daar wíl ik ook niet over nadenken.'

Rutten zelf wilde nog niet reageren: 'Pas als er iets concreets is, kan ik er meer over zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen