FC Utrecht houdt smaakmaker Booth binnenboord

Reacties

FC Utrecht kan ook komend seizoen beschikken over Taylor Booth (23). De Amerikaanse smaakmaker heeft zijn contract in de Domstad verlengd en spreekt de wens uit om ook komend seizoen actief te zijn in de Galgenwaard.

FC Utrecht houdt smaakmaker Booth binnenboord
© Pro Shots

'Het is voor mij belangrijk om een volledig seizoen te spelen', licht Booth zijn contractverlenging van een jaar toe. De nieuwe verbintenis loopt tot medio 2026, een jaar langer dan zijn huidige contract.

'De laatste jaren heb ik wat ongelukkige blessures gehad. Ik wil blijven omdat ik mezelf wil laten zien in deze competitie en belangrijk wil zijn voor het team. De steun van de supporters heeft ook zeker invloed gehad op mijn beslissing, zowel in goede als mindere tijden staan ze achter mij. Ik ben nog niet klaar in Utrecht', belooft Booth.

Booth kwam twee jaar geleden over van de reserves van Bayern München en maakte vooral vorig seizoen een goede indruk. Zo maakte hij in duel met zijn jongere broertje een hattrick tegen FC Volendam en een week later was hij tweemaal trefzeker. Omdat hij een nieuwe blessure opliep, kwam hij tot slechts zeventien duels in de Eredivisie.

Door zijn goede spel debuteerde hij bovendien als international van de Verenigde Staten, maar een transfer is voorlopig dus niet aan de orde. 'Na gesprekken met Jordy Zuidam en mijn zaakwaarnemer kwamen we erop uit dat een contractverlenging voor mijn carrière op dit moment de beste stap is', aldus Booth.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

T. Booth


Geboortedatum:
31 mei 2001
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Verenigde Staten
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
FC Utrecht
Nationaal team:
Verenigde Staten Onder 23
Nationaal team:
Verenigde Staten Onder 18
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer T. Booth
Meer over T. Booth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.