FC Utrecht op halve kracht langs Zilina

FC Utrecht heeft zonder veel problemen de tweede ronde van de UEFA Cup bereikt. Hans van de Haar maakte MSK Zilina kansloos (4-0).

FC Utrecht op halve kracht langs Zilina

Gedwongen door de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd toonde MSK Zilina z'n aanvallende intenties. De Slowaakse kampioen kreeg daar van FC Utrecht ook alle gelegenheid voor. De formatie van Foeke Booy zakte ver terug. Tot aan de eigen zestien meter liet het de Slowaakse opponent komen, zonder dat die echt gevaarlijk kon worden. Op een schot van Miroslav Barcik na – een redding van doelman René Ponk – maakte Zilina weinig klaar.

FC Utrecht gokte op de counter, maar door de gebrekkige aanvalskracht leek een aanval bij voorbaat kansloos. Toch nam Utrecht een voorsprong. Na een klein half uur greep Hans van de Haar de eerste de beste gelegenheid met beide handen aan. De spits troefde op een lange bal van Etienne Shew-Atjon zijn directe tegenstander af en schoof de bal door de benen van Zilina-keeper Ivan Trabalik; 0-1. Na een blunder van keeper Trabalik kreeg Toshiya Fujita enkele minuten na de 0-1 een onverwachte kans op de genadeklap. Maar omdat de Japanner de bal op zijn knie kreeg en zo verzuimde de wedstrijd vroegtijdig al helemaal op slot te schieten, had Zilina nog hoop. Maar het was niet meer dan ijdele hoop, zoals bleek in de tweede helft.

Zilina mocht zich dat ook zelf aanrekenen, want het liet enkele cadeautjes ongeopend. Zo zag scheidsrechter Trivkovic in een duikeling van verse kracht Michael Gottwald een overtreding van Michael Lamey. Ponk voorkwam met een knappe redding op de strafschop van Dusan Snisky dat de Schwalbe beloond werd met een doelpunt.

Voor zover nog aanwezig maakte Van de Haar een klein half uur voor tijd een einde aan de Slowaakse illusies. De spits, die in de heenwedstrijd de belangrijke eerste treffer voor zijn rekening had genomen, passeerde Trabalik voor de derde keer in twee duels. En Van de Haar was daarmee de gevierde man bij FC Utrecht, dat in de slotfase via Michael Lamey en Stefaan Tanghe naar 4-0 uitliep.

Bekijk hier al onze video's