Feyenoord blijft net als PSV puntloos in Youth League

Net als PSV heeft ook Feyenoord de tweede wedstrijd in de Youth League verloren. Woensdagmiddag was Girona Onder-19 net te sterk voor de Rotterdamse talenten. Feyenoord kon niet profiteren van de rode kaart van de thuisploeg.

© Ziggo Sport
Girona U19
Girona U19
2 - 0
Feyenoord U19

Feyenoord begon de Youth League twee weken geleden met een 1-2 nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Woensdag hoopte de ploeg van Dennis te Braak de eerste Europese punten van het seizoen te verzamelen. Feyenoord speelde op een stroef kunstgrasveld op het jeugdcomplex van Girona. Ruim vijf minuten voor rust kreeg Feyenoord de beste kans na een fraaie aanval, maar de bal ging naast.

Met een uur op de klok kwam de thuisploeg op voorsprong. Spits Juan Arango kopte een indraaiende voorzet binnen en maakte zijn tweede goal in dit toernooi. Via Zépiqueno Redmond kreeg Feyenoord een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij werkte de bal van dichtbij op de doelman. Na stevig doorglijden van Enric García op de doelman moest Girona door met tien man. Feyenoord nam wat extra risico, maar kreeg door geklungel achterin nog een tweede treffer tegen via Min-Su Kim.

Net als in de Champions League is ook de Youth League dit seizoen anders. Ook daar wordt gewerkt met één grote stand, alleen spelen de clubs zes duels in de competitiefase in plaats van acht. De beste 22 ploegen plaatsen zich voor de achtste finale, waar ook teams van het Domestic Champions Path instromen. In dat deel van het schema zit onder meer AZ Onder-19.

Feyenoord bezet nu de 29ste plek. Duels met Benfica, Red Bull Salzburg, Manchester City en Sparta Praag volgen nog. De eerstvolgende Youth League-ontmoeting is na de interlandperiode op woensdag 23 oktober uit tegen de Portugezen. PSV staat na twee duels puntloos dertigste.

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord werkt toe naar de Champions League-wedstrijd bij Girona. Op VI PRO volgen we de stroeve start onder Brian Priske.

Pieter Zwart analyseert het duel tussen NEC en Feyenoord.
Feyenoord bezig aan slechtste seizoenstart sinds 2019/20.