Feyenoord-huurling Walemark verrast met heldenrol in Polen

Reacties

Patrik Walemark heeft zijn visitekaartje afgegeven bij Lech Poznan. De Poolse club huurt de aanvaller dit seizoen van Feyenoord en bij zijn tweede basisplek liet Walemark zich zien. De Zweed bezorgde zijn club een zege door een hattrick te maken tegen Korona Kielce.

Feyenoord-huurling Walemark verrast met heldenrol in Polen
© Pro Shots
Korona Kielce
Korona Kielce
2 - 3
Lech Poznan
Lech Poznan

In de jacht op speeltijd kwam Walemark in de zomer uit bij een uitleenbeurt aan Lech Poznan, de nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Ekstraklasa. De club had tegen Kielce wel iets goed te maken, want donderdag verloor Lech nog in de eerste ronde van de Poolse beker tegen derdedivisionist Resovia Rzeszow.

Walemark viel toen in nadat hij vorige week in de competitie tegen Slask Wroclaw nog zijn basisdebuut had gemaakt. Tegen Kielce koos trainer Niels Frederiksen weer voor de Zweed en daar kreeg hij geen spijt van. Walemark opende na een kwartier de score en draaide na de rust de stand om nadar de thuisploeg via Nuno Pedro twee keer had gescoord.

Walemark kopte raak nadat de bal eerst uit een corner tegen de lat werd gewerkt (2-2). Vijf minuten later schoot hij uit de draai knap raak nadat een ploeggenoot de bal net miste bij een voorzet vanaf de flank. Zo won Lech Poznan voor de achtste keer dit seizoen. De ploeg staat met 25 punten bovenaan in Polen.

De Poolse media waren verrast door de heldenrol van Walemark. Zo schreef de krant Glos Wielkopolski dat 'niemand zo'n optreden had verwacht' en dat de Zweed een groot applaus verdiende. Radio Kielce beschreef Walemark als 'de beul van Korona'.

Ekstraklasa

Stand Ekstraklasa 2024/2025

Polen

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lech Poznan
10
8
1
1
20-5
+15
25
2
Jagiellonia Bialystok
10
7
0
3
17-16
+1
21
3
Raków Częstochowa
10
6
2
2
13-4
+9
20
4
Cracovia Kraków
9
6
1
2
17-12
+5
19
* Actueel tot en met 29 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Lech Poznan
Meer over Lech Poznan
Meer P. Wålemark
Meer over P. Wålemark
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.