Feyenoord wint door jubileum Van Hooijdonk

Feyenoord heeft er drie punten bij, maar opnieuw speelden de manschappen van trainer Erwin Koeman voornamelijk tegen zichzelf. NAC werd met 3-2 verslagen in een wedstrijd waarin spelers met een verleden bij de tegenstander een hoofdrol opeisten.

Feyenoord wint door jubileum Van Hooijdonk

Het Feyenoord-publiek werd opnieuw niet vermaakt of het moet zijn door Leonardo, de oud-Feyenoorder die tegenwoordig de kleuren van NAC verdedigt. De Braziliaan liet menig verdediger de hielen zien en was ook nog eens effectief met twee assists. Bij de 0-1 voor de gasten omspeelde hij Royston Drenthe en Serginho Greene en legde hij breed op Maceo Rigters die de bal in een vrij doel kon tikken. Bij het tweede doelpunt van NAC legde Leonardo de bal op het hoofd van Mike Zonneveld, die was ontsnapt aan de aandacht van Theo Lucius.

Feyenoord speelde pover. Opvallend genoeg startten liefst vijf aankopen van afgelopen zomer op de bank: Stein Huysegems, Joonas Kolkka, Dwight Tiendalli, Angelos Charisteas en Phillipe Léonard, waarbij moet worden aangetekend dat de laatste twee niet geheel fit waren. Een van de nieuwelingen die wel speelde, bracht de Rotterdammers bij een 1-0 achterstand op gelijke hoogte. Danny Buijs tikte de bal op aangeven van Lucius achter doelman Edwin Zoetebier.

Op wilskracht knokte Feyenoord zich naar de winst. Waar oud-speler Leonardo een plaag was, stak ex-werknemer Zoetebier de helpende hand door een schot van Buijs los te laten en Nick Hofs in staat te stellen de 2-2 aan te tekenen. Van Hooijdonk, ex-NAC, zette Feyenoord voor het eerst op voorsprong met zijn tweehonderdste competitiedoelpunt in Nederland.

Bekijk hier al onze video's