Feyenoord wint foutenfestival

Feyenoord pakte de koppositie in de KPN Eredivisie na een zuinige overwinning op De Graafschap. De Rotterdamse ploeg had weinig problemen met de tegenstander, maar speelde verder een matige partij.

In de eerste vier duels van het seizoen had De Graafschap goed gepresteerd. Maar tegen Feyenoord slaagden de Doeinchemmers niet in een stunt. Slechts enkele kleine kansen kreeg de ploeg van ex-Feyenoorder Peter van Vossen. Wél moest Ulrich van Gobbel al na twee minuten tegenstander Rody Turpijn onderuithalen voordat deze gevaar kon stichten. Het koste de centrale verdediger een gele kaart.

Van Gobbel was in de basis begonnen, omdat Kees van Wonderen geblesseerd was. Het gemis van Van Wonderen drukte een groot stempel op het spel van Feyenoord, dat van achteruit weinig creativiteit bezat met het centrale duo Van Gobbel-Ferry de Haan.

Het duel leek meer op een foutenfestival, mede dankzij het weer. Het foutenfestival werd het meest geïllustreerd door doelman Stefan Postma, die bij beide Rotterdamse treffers in de fout ging. Na een half uur gleed Postma uit op het gladde veld, zodat Jon Dahl Tomasson weinig problemen had om de lange pass van Patrick Paauwe om te zetten in een 1-0 voorsprong. Tien minuten later besliste Pierre van Hooijdonk (foto) het duel. In blessuretijd krulde de international een vrije trap over de muur, waarna Postma de bal uit zijn handen en in zijn doel liet glippen.

De tweede helft was een saaie formaliteit, waarin Feyenoord nog wel enkele kansen kreeg, maar daar niets mee deed. En De Graafschap helemaal geen gevaar stichtte.

Shinji Ono viel al na dertien minuten uit met een hamstringblessure.