De Jong klaar voor basisrentree bij Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong is klaar voor een basisplaats bij Barcelona, aldus Hansi Flick. Mocht de Oranje-international daadwerkelijk starten tegen Sevilla, dan wordt het zijn eerste basisplaats in zes maanden.

De Jong klaar voor basisrentree bij Barcelona
Barcelona
Barcelona
Zo 20 okt.
21:00
Sevilla
Sevilla

Na een langdurige, aanhoudende enkelblessure maakte De Jong zijn rentree voor Barcelona in de Champions League tegen Young Boys. Voor de interlandperiode viel de middenvelder ook nog een kleine tien minuten in tegen Deportivo Alavés. Volgens Flick is De Jong nu klaar voor een plek in de basis tegen Sevilla.

Flick heeft geen toezegging gedaan dat hij De Jong daadwerkelijk opstelt. De keuze is namelijk reuze voor de Duitse trainer, die ook middenvelders Dani Olmo, Fermín Lopez en Gavi ziet terugkeren in de selectie. Ook Lamine Yamal is ondanks zijn vervroegde terugkeer van de interlands met Spanje gewoon inzetbaar.

Keeperskwestie
De laatste dagen ging het veel over wie er de komende tijd op doel zal staan bij Barcelona. Marc-André Ter Stegen is namelijk aan het revalideren van een zware knieblessure en als vervanger werd Wojciech Szczęsny uit zijn pensioen gehaald. Flick kiest voorlopig voor Iñaki Peña.

'Ik ben blij met Szczęsny, maar Peña start', aldus Flick op de persconferentie, die ook voor de reservedoelman kiest in de Champions Leauge. 'Ik zal je ook alvast vertellen dat ik ook met Peña wil starten tegen Bayern München.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.