Slot vertelt over ontstaan succestrio Gravenberch – Mac Allister – Szoboszlai

Reacties

De Premier League opent zaterdag haar luiken weer, en Liverpool is bij de hervatting de koploper van de Engelse competitie. De ploeg van Arne Slot heeft achttien punten uit zeven wedstrijden en speelt zondag de topper tegen Chelsea op Anfield. Eén van de uitblinkers in het prille seizoen: Ryan Gravenberch.

Slot vertelt over ontstaan succestrio Gravenberch – Mac Allister – Szoboszlai
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
Zo 20 okt.
17:30
Chelsea
Chelsea

In een interview met Viaplay vertelde manager Slot hoe hij erop kwam om de Amsterdammer in de basiself te plaatsen, nadat pogingen om bijvoorbeeld Martin Zubimendi (Real Sociedad) in te lijven waren mislukt. 'Kijk, dat je een andere speler aan had willen trekken, wil niet zeggen dat iemand anders dan geen kansen meer hadden gekregen. Ik kwam op het idee bij een gebrek aan een speler met zijn kwaliteiten op die positie', aldus Slot, die de vervolgvraag zelf maar vast beantwoordde: welke kwaliteiten dan?

'Heel comfortabel aan de bal, als hij in de dekking wordt aangespeeld kan hij wegdraaien. Hij verliest daarin over het algemeen heel weinig ballen. Hij is heel goed in staat om het spel van achter naar voren te verplaatsen. Beweegt heel makkelijk, dus kan ook door weg te draaien in één keer een overtal creëren', looft Slot zijn pupil. De manager vertelde nog dat hij defensief gezien wel wat zorgen had, maar dat die inmiddels verdwenen zijn.

Wanneer kreeg Slot door dat het middenveld met de Nederlander, Dominik Szoboszlai en Alex Mac Allister weleens een succesformule kon blijken? 'Nou, dat was in de voorbereiding tegen Manchester United. Toen zag ik de dingen die ik hoopte te zien: comfortabel aan de bal, schijnbewegingen. En Ryan profiteert ervan dat het verdedigend goed stond, ook onder Jürgen Klopp al. Hij is geen man van tackles of slidings, maar is wel goed in de duels en kan gaten dichtlopen.'

En, hoewel zeker het Engelse publiek een goede tackle op waarde schat, ziet Slot dat niet als het belangrijkste element van het verdedigen. 'Ik weet dat de gemiddelde voetbalsupporter veel waarde hecht aan die ene tackle, die dan verdedigend heel sterk lijkt. Ik heb liever iemand die altijd in onze zestien staat als de tegenstander aanvalt, zodat hij lijnen kan dichtmaken.'

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
7
6
0
1
13-2
+11
18
2
Manchester City
7
5
2
0
17-8
+9
17
3
Arsenal
7
5
2
0
15-6
+9
17
4
Chelsea
7
4
2
1
16-8
+8
14
5
Aston Villa
7
4
2
1
12-9
+3
14
6
Brighton & Hove Albion
7
3
3
1
13-10
+3
12
* Actueel tot en met 16 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.