Frank de Boer belt schoonzoon Joey Kooij voor uitsluitsel penaltydiscussie

Reacties

De woede was zaterdagmiddag groot bij West Ham United. The Hammers vonden dat ze recht hadden op een strafschop in de Londense derby tegen Chelsea. Maar was dat zo? Frank de Boer kon uitsluitsel geven.

Frank de Boer belt schoonzoon Joey Kooij voor uitsluitsel penaltydiscussie
© Viaplay
West Ham United
West Ham United
0 - 3
Chelsea
Chelsea

Crysencio Summerville was er langs, zo leek na een klein half uur bij een 0-2 achterstand. Het hele stadion van West Ham United schreeuwde om een strafschop. Die kwam er niet. En ook de video-arbitrage greep niet in.

De officiële kanalen van de Premier League verklaarde al snel waarom de VAR niet ingreep. ‘Als je niet langer dan een bepaalde tijd wordt vastgehouden, is er geen sprake van een aanhoudende overtreding’, luidde de duiding.

Heel veel begrip zal het bij West Ham niet opleveren. Ook bij voormalig bondscoach Frank de Boer, die analyticus was voor Viaplay, was er geen begrip. De Boer belde zijn schoonzoon Joey Kooij, actief als scheidsrechter voor de KNVB, om uitleg te kunnen geven.

Kooij spaarde collega Samuel Barrot niet. De arbiter zat er naast, volgens het spelregelboekje, aldus Kooij. De Boer: 'Ik vroeg aan Joey of het uitmaakte dat de overtreding werd ingezet buiten het zestienmetergebied.'

'Nee', was het antwoord. Summerville werd een strafschop onthouden. 'Als hij (Wesley Fofana, red.) hem in het zestienmetergebied nog steeds vastheeft, dan geldt het moment dat hij hem loslaat. Die positie wordt genomen als positie van de overtreding. Dus het was een duidelijke strafschop.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.