Gakpo geniet van connectie met Simons en legt viering uit

Reacties

Cody Gakpo is blij met hoe vaak hij in kansrijke positie gevonden werd tegen Roemenië. Het was geen toeval dat Xavi Simons de assist gaf bij het openingsdoelpunt van de linksbuiten van Oranje.

Gakpo geniet van connectie met Simons en legt viering uit
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Simons besefte in de twintigste minuut dat er na een geweldige pass tussen de linies van Jerdy Schouten ruimte was voor Gakpo. Laatstgenoemde werd snel aangespeeld, sneed naar binnen en scoorde met een schot in de korte hoek. Het was een kenmerkende actie van de aanvaller die in totaal tot vier doelpogingen kwam. Geen speler van het Oranje nam het doel van de Roemenen dinsdagavond vaker onder vuur.

De reactie van Xavi Simons na de zege op Roemenië.

'Ik had vandaag een goede connectie met Xavi, die me vaak zocht. Vanuit daar probeerde ik acties te maken en belangrijk te zijn', vertelde Gakpo tijdens de persconferentie over het samenspel met de nummer 10. Doordat Steven Bergwijn (later Donyell Malen) vaak naar binnenkwam vanaf de rechterflank om een vierkant op het middenveld te vormen, bewoog Simons vaak naar links. Hieronder is te zien dat Simons de buitenspeler ook veelal diep op de helft van de tegenstander wist te vinden.

Gakpo zocht na het scoren een staflid op met wie hij de goal wilde vieren. Het ging om een fysiotherapeut, vertelde de uitblinker. 'Hij zei gisteravond dat hij het gevoel had dat ik als eerste ging scoren. Ik zei dat ik naar hem toe zou lopen als dat zou gebeuren. Ik was het niet vergeten', legde de Liverpool-speler uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.