Gedaagde redder legt bom onder licentie BV Veendam

BV Veendam en Jans Norder troffen elkaar dinsdag voor de rechter. De Groningse club vorderde 1,3 miljoen euro van het ex-bestuurslid, die op zijn beurt een bom legde onder de licentie.

Gedaagde redder legt bom onder licentie BV Veendam

BV Veendam kampt mede door een belastingschuld van ruim vierhonderdduizend euro met een groot tekort en heeft snel geld nodig om te overleven. Norder stelde zich garant voor de eventuele tekorten. Via een kort geding probeert de Eerstedivisionist het voormalig bestuurslid te dwingen zijn verplichtingen na te komen.

Norder stelde echter dat het geld niet beschikbaar is aangezien de garantstelling is gedaan door Norder Consultancy BV. In die BV is geen geld aanwezig om aan de vordering te kunnen voldoen.

Het bestuur van BV Veendam was daarvan op de hoogte, zo stelde Norder tijdens het kort geding. Als het ex-bestuurslid gelijk heeft, dan komt de proflicentie van Veendam in gevaar. De Eerstedivisionist heeft de garantstelling gebruikt om tot een sluitende begroting te komen, een van de voorwaarden voor een proflicentie.

Norder, die al 1,4 miljoen euro in Veendam stak en de club redde van de ondergang, legt zich niet neer bij een eventuele uitspraak in zijn nadeel. 'Dan ga ik onmiddellijk in hoger beroep', zo zei hij maandag tegen Voetbal International. Vrijdag doet de rechter uitspraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen