Gehandicapt NAC Breda voor onmogelijke klus

Een gehavend NAC Breda staat woensdagavond in de UEFA Cup-return tegen Newcastle United voor een schier onmogelijke opgave. De club wil na de oorwassing van drie weken geleden op St. James' Park het blazoen dolgraag weer wat oppoetsen, maar moet dat doen zonder vijf belangrijke krachten.

Gehandicapt NAC Breda voor onmogelijke klus

Anouar Diba (enkel, foto), Csaba Féher (enkel), Mark Schenning (lies) en Tamas Petö (dijbeen) zijn nog altijd geblesseerd, terwijl de van Ajax overgenomen Nourdin Boukhari nog niet speelgerechtigd is. 'Ik had graag met de sterkst mogelijke ploeg willen aantreden, maar ze kunnen echt niet spelen', aldus trainer Ton Lokhoff, daarmee reagerend op geruchten als zou hij zijn spelers willen sparen voor het competitietreffen met NEC.

Lokhoff beseft echter dat er in Breda ook een hoop goodwill valt te halen. Niets is onmogelijk, want ook Newcastle United komt niet op volle oorlogssterkte naar Breda. Craig Bellamy is geblesseerd, terwijl Lee Bowyer nog steeds is geschorst. Bovendien hebben de Geordies Clarence Acuña met onmiddellijke ingang laten vertrekken.

Bekijk hier al onze video's