Go Ahead krijgt richting Europese loting meer duidelijkheid van UEFA

Reacties

Mocht Go Ahead Eagles de tweede voorronde van de Conference League - tegen SK Brann - overleven, zijn er in de derde voorronde tien potentiële tegenstanders over voor de formatie uit Deventer. Dit heeft een voorloting van de UEFA uitgewezen.

Go Ahead krijgt richting Europese loting meer duidelijkheid van UEFA
© Pro Shots

Go Ahead zit in het zogenoemde Main Path van de Conference League-voorronde, samen met veel andere teams. Dat leverde in de vorige weken veel speculatie op, Go Ahead kon immers meer dan zestig verschillende clubs loten in de tweede voorronde. Na deze ronde is de boel een stuk overzichtelijker, maar dan moet Go Ahead wel SK Brann uitschakelen.

In de derde voorronde zou Go Ahead vanwege het clubcoëfficiënt opnieuw een geplaatste status hebben, de winnaar van de play-offs is ingedeeld in Groep 2 tijdens de loting. Omdat deze loting wordt verricht voordat alle duels in de tweede voorrondes van de UEFA-competities zijn gespeeld, krijgt Go Ahead later op de maandag (rond 14.00 uur) te horen welke winnaar of verliezer van een tweeluik het eventueel treft.

Go Ahead wordt namelijk gekoppeld aan een winnaar uit de tweede voorronde van de Conference League, of een verliezer uit de tweede voorronde van de Europa League. Kilmarnock (Schotland) - Cercle Brugge (België) en MFK Ruzomberok (Slowakije) - Trabzonspor (Turkije) zijn de duels die op een niveau hoger worden afgewerkt, de verliezers van de tweeluiken zijn dus een potentiële tegenstander van Go Ahead in de derde voorronde van de Conference League.

Op het eerste oog is het voor de club uit Deventer gunstiger om een winnaar uit de tweede voorronde van de Conference League te treffen. Daar treffen we namelijk exotische namen als Paide Linnameeskond (Estland), KF Llapi (Kosovo) en Stjarnan (IJsland) aan als potentiële tegenstanders.

De tien potentiële tegenstanders van Go Ahead, mits SK Brann wordt verslagen. Vanuit de Europa League zou Go Ahead dus een verliezer treffen, vanuit de Conference League een winnaar.

Duel Fase
Valur - St. Mirren Tweede voorronde ECL
Kilmarnock - Cercle Brugge Tweede voorronde EL
Brøndby IF - KF Llapi Tweede voorronde ECL
Stjarnan - Paide Linnameeskond Tweede voorronde ECL
MFK Ruzomberok - Trabzonspor Tweede voorronde EL
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.