Goal Van de Beek als startpunt: Italië verbreekt legendarisch record

Reacties

Italië heeft zaterdagavond tijdens de achtste finale van het EK tegen Oostenrijk historie geschreven. Door in de reguliere speeltijd de nul te houden, verbrak de ploeg van bondscoach Roberto Mancini een stokoud record van Dino Zoff. Het kreeg 1.168 minuten geen goal tegen. 

Goal Van de Beek als startpunt: Italië verbreekt legendarisch record
© Pro Shots
Italië
Italië
nv
2 - 1
Oostenrijk
Oostenrijk

Zoff hield van 1972 tot 1974 liefst 1.143 minuten op rij de nul in de Italiaanse nationale ploeg, een mondiaal record in het interlandvoetbal. Het record van de legendarische oud-doelman van onder meer Napoli en Juventus, die in 1982 wereldkampioen werd met de Azzurri, hield meer dan vier decennia stand, maar is nu dan toch verbroken.

Het record blijft dus wel in Italiaanse handen. Sinds Donny van de Beek in oktober vorig jaar na 25 minuten voor de 1-1 eindstand tekende in het Nations League-duel in Bergamo, werden Gianluigi Donnarumma, Salvatore Sirigu en Alex Cragno (allebei één duel), twaalf duels achtereen niet meer gepasseerd. In de verlenging maakte Sasa Kalajdzic een einde aan de serie.

Zoff zag het in aanloop naar het EK-duel met Oostenrijk al aankomen. 'Dit record is te pakken, ik denk dat Italië het zal verbreken', zei de oud-bondscoach en voormalig recordinternational vrijdag tegen La Gazzetta dello Sport. Italië is ook nog bezig aan een andere imponerende reeks, want sinds 10 september 2018 (1-0 bij Portugal) verloor het al 31 duels op rij niet meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.