Roemenië wint Poule E en is mogelijk de tegenstander van Oranje

Reacties

Roemenië heeft zich woensdagavond gekroond tot winnaar van Poule E. In Frankfurt volstond een gelijkspel tegen Slowakije voor de eerste plaats. De Slowaken zijn met deze uitslag zelf ook een ronde verder.

Roemenië wint Poule E en is mogelijk de tegenstander van Oranje
© Pro Shots
Slowakije
Slowakije
1 - 1
Roemenië
Roemenië

Voorzichtigheid was het credo in het eerste kwart van de wedstrijd. Beide ploegen wisten dat ze hun toernooiverblijf konden verlengen met een remise. Net toen de eerste complotfluisteraars zich roerden, kopte Ondrej Duda de Slowaken aan de leiding in deze wedstrijd en – bij België – Oekraïne stond het nog 0-0 – virtueel ook aan de leiding in de poule.

Die luxe duurde een kwartier. Uitgerekend Dávid Hancko, die tot dusver een beresterk toernooi speelt, ging in de fout met een overtreding die net in de zestien bleek, zo constateerde de VAR. Razvan Marin, bekend van zijn ongelukkige passage bij Ajax, legde van elf meter aan en tekende voor zijn tweede EK-doelpunt. Daarmee was de ruststand van 1-1 bereikt. Het zou ook de eindstand blijken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tweede helft was, de goede bedoelingen ten spijt, speltechnisch namelijk ronduit armoedig. Het leek wel alsof de hemel boven Frankfurt dat ook zag en zijn onvrede uitte met de gigantische hoosbui die over het veld trok. Hoe langer hoe meer leken beide ploegen vrede te nemen met een gelijkspel, wetende dat een tegengoal een enkeltje huiswaarts kon betekenen. Het bleef bij 1-1. Omdat België – Oekraïne doelpuntloos eindigde, hebben de Roemenen de poule gewonnen.

De twee ploegen liepen van het veld als respectievelijk de eerste en de derde in de eindstand van Poule E. Hun vervolg richting het EK-goud is over een paar uur duidelijk. Roemenië speelt tegen Nederland of Slovenië, de Slowaken treffen Spanje of Engeland. België is de nummer twee en kent zijn volgende horde al: die heet Frankrijk.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Slowakije
Meer over Slowakije
Meer Roemenië
Meer over Roemenië
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.