Grappende Ten Hag begraaft strijdbijl met Brits journaille

Reacties

Erik ten Hag kan weer lachen met de Britse pers. Vrijdag haalde hij nog snoeihard uit naar de Engelse (sport)media, maandag stond hij ze grappend te woord tijdens een prijzengala.

Grappende Ten Hag begraaft strijdbijl met Brits journaille
© Pro Shots

Op het Football Writers’ Association Northern Managers Awards dinner kreeg Ten Hag een onderscheiding voor zijn FA Cup-winst met Manchester United. De Haaksberger wilde nog wel iets zeggen.

'Ik vind het leuk om al mijn vrienden hier weer te zien', grapte Ten Hag. Daarmee doelde hij op de journalisten die hij vrijdag nog van sprookjes en leugens betichtte. 'Ik heb hier echt naar uitgekeken en ik heb ze echt gemist.' De Britten konden het grapje wel waarderen en uit de zaal rolde een lachsalvo Ten Hag tegemoet.

'Ik zal iedereen hier te woord staan', verzekerde Ten Hag. 'Sommigen zijn aardig voor me, anderen iets minder. Een vriend van me uit Duitsland gaf me een tip. "Misschien moet je één van de journalisten voorstellen om van baan te wisselen".' Neil Curtis van The Sun hapte gretig toe.

Ten Hag vond het ook wel een goed idee. 'Neil, zullen we afspreken dat ik een lekker relaxed tripje naar Istanbul heb en dat jij het opneemt tegen José Mourinho?' Donderdag speelt Manchester United in Turkije tegen Fenerbahce.

Ten Hag maakte daarna nog een compliment aan alle andere Britse managers die een prijs pakten. 'Dat is echt niet makkelijk. Het voetbal in Engeland is zó competitief. Het vraagt echt heel veel om hier een titel te winnen. Je moet er van alles voor opofferen. Maar ik doe het ook niet alleen, ik heb ook hele goede spelers. Die wil ik ook bedanken.'

Ook ging de Nederlander nogmaals in op de slechte start van zijn ploeg. 'Natuurlijk zijn we niet blij met waar we staan. Maar ik wil ook benadrukken dat je geen prijzen wint in de herfst. Je wint ze ook niet in de winter. De prijzen worden in april en mei verdeeld. Onze taak is om dán te winnen.'

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
AFC Bournemouth
8
3
2
3
10-10
0
11
11
Manchester United
8
3
2
3
7-9
-2
11
12
Nottingham Forest
7
2
4
1
7-6
+1
10
13
Brentford
8
3
1
4
14-15
-1
10
* Actueel tot en met 21 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer E. ten Hag
Meer over E. ten Hag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.