Groep E: Schalke verdringt FC Basel, Chelsea groepswinnaar

Schalke 04 heeft zich ten koste van FC Basel geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. In Groep E eindigde Chelsea na de zege op Steaua Boekarest als groepswinnaar.

Groep E: Schalke verdringt FC Basel, Chelsea groepswinnaar

Schalke 04 - FC Basel 2-0
In Gelsenkirchen trok Schalke 04 aan het langste eind in de kraker tegen FC Basel. De makkelijk gegeven rode kaart na ruim een half uur van arbiter Ivan Ivanov hielp de Duitsers in het zadel. Direct na de rust velde Schalke het vonnis over de ongelukkige Zwitsers.

Door de treffers van Julian Draxler, die op aangeven van Jefferson Farfán hard binnenschoot, en Joel Matip schaart de ploeg van trainer Jens Keller zich bij de laatste zestien van de Champions League. Overigens maakte de arbitrage zich bij die tweede goal belachelijk. De aan de goal van Matip voorafgaande vrije trap werd genomen, waarop Matip met drie (!) ploeggenoten ruim buitenspel stond. Des te eenvoudig was voor hem de klus raak te schieten.

De verdediger liet zich in de luren leggen door Draxler, die makkelijk naar de grond ging. Scheidsrechter Paolo Tagliavento oordeelde anders en gaf behalve een directe vrije trap aan Schalke ook de rode kaart aan Ivanov. Een uur spelen met een man minder bleek te veel voor de Zwisterse club, die zich als nummer drie mag opmaken voor de Europa League.

Chelsea - Steaua Boekarest 1-0
Chelsea was voorafgaand aan het duel in Londen met Steaua Boekarest al zeker van de volgende ronde in de Champions League. De ploeg van manager José Mourinho moest daarentegen wel winnen om zeker te zijn van de eerste plaats in Groep E wat gunstig is voor de loting. Op Stamford Bridge maakte Chelsea geen fout, al was het geen eenvoudige opgave.

Ondanks de vroege voorsprong via Demba Ba had Chelsea moeite het spel te dicteren. Tegen de stugge Roemenen liepen The Blues zich vaker vast, in plaats van dat ze in kansrijke positie kwamen. Toch bleek de treffer van Ba na tien minuten voldoende voor de drie punten. De aanvaller rondde de voorzet van Oscar koelbloedig af bij de tweede paal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen