Hato moet lachen om fanatieke Wijndal: 'Dat is echt Owen'

Reacties

Jorrel Hato denkt dat Ajax over het algemeen blij moet zijn dat het een punt heeft gepakt bij Slavia Praag. Dat vond de linkspoot omdat zijn ploeg tegen een rode kaart aanliep en daarnaast was hij onder de indruk van de sfeer die de Tsjechische supporters met zich meebrachten, zo liet hij tussen de regels doorschemeren.

Hato moet lachen om fanatieke Wijndal: 'Dat is echt Owen'
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 1
Ajax
Ajax

'Ik denk dat we blij mogen zijn met een punt, sowieso door de tweede helft waarin zij heel erg gaan pushen. Toen viel de 1-1 en de rode kaart, dus het resultaat is dan uiteindelijk oké', begon Hato op de persconferentie. Doordat Youri Baas twee gele kaarten kreeg, ging de verdediger zelf ook wat met de handrem spelen. 'Ik werd toch wat voorzichtiger en was op mijn hoede met de gele kaart.'

Het is niet dat Ajax geen kansen kreeg op meer dan één goal in de eerste helft. Dat zag ook Hato. 'We komen op 1-0 en krijgen goede kansen op 2-0, dan wordt het misschien een andere wedstrijd. Maar dat gebeurde niet door de sfeer in het stadion en dit team', vervolgt de Oranje-international, die nog even doorgaat op het lawaai dat de Tsjechische fans de gehele wedstrijd maakten.

'Dit was wel een van de gekste wedstrijden die ik heb gespeeld’, vervolgt Hato, die afgelopen seizoen toch ook uitwedstrijden bij clubs als AEK Athene, Olympique Marseille en Aston Villa speelde. 'De manier waarop zij (de fans en spelers, red.) elk moment beleven, is hun kracht. Door die supporters die ze hebben blijven ze (de spelers, red.) maar gaan.'

Oorlogvoerende Wijndal
Wie namens Ajax bleef gaan, was Owen Wijndal. De linksback werd als linksbuiten ingebracht door Francesco Farioli. ‘Dat is wel echt Owen’, aldus een lachende Hato. ‘Hij zat kort en was goed in de duels. Hij heeft het goed gedaan’, besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.