Henry draagt als eerst Olympische vlam in Parijs

Reacties

Thierry Henry draagt als eerste de Olympische vlam door Parijs. De 46-jarige Henry is de bondscoach van de Franse voetbalploeg op de Olympische Spelen.

Henry draagt als eerst Olympische vlam in Parijs
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Op zondag 14 en maandag 15 juli dragen diverse Franse bekendheden de Olympische vlam door Parijs. Volgens L'Équipe mag Henry het bal openen op de Champs-Élysées, misschien wel de bekendste straat van de Franse hoofdstad. Herny geeft de vlam vervolgens door aan Judoka Romane Dicko. Ook Blaise Matuidi, voormalig international bij de Fransen, is een van de fakkeldragers.

De Franse ploeg van Henry is een van de favorieten voor de eindwinst op de Spelen, met sterren als Alexandre Lacazette en Michael Olise in de gelederen. Donderdagavond etaleerde de Franse ploeg haar talent met een 7-0 zege op de Dominicaanse Republiek.

Pas na het EK zullen de Olympische Spelen van start gaan (26 juli tot en met 11 augustus). Les Bleus bevinden zich in een poule met de Verenigde Staten, Guinea en Nieuw Zeeland. Naast gaststad Parijs worden de voetbalwedstrijden nog in zes andere steden gespeeld. Zo speelt Frankrijk in de groepsfase in Marseille (twee keer) en Nice.

Olympische Spelen

Stand Groep A Olympische Spelen 2024 Paris

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk O23
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Verenigde Staten O23
3
2
0
1
7-4
+3
6
3
Nieuw-Zeeland O23
3
1
0
2
3-8
-5
3
4
Guinee O23
3
0
0
3
1-6
-5
0
* Actueel tot en met 5 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk O23
Meer over Frankrijk O23
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.