'Henry verdient Gouden Bal, niet Cannavaro'

Fabio Cannavaro heeft onterecht de Gouden Bal ontvangen. Niet de Italiaan, maar Thierry Henry is volgens de bezoekers van VI.nl de beste Europese voetballer van 2006. Zo blijkt uit de poll die deze week op de website stond.

'Henry verdient Gouden Bal, niet Cannavaro'

Van de 26.910 bezoekers die een stem uitbrachten op de poll Wie had volgens jou de Gouden Bal moeten winnen? vinkten er 7.606 Henry aan, goed voor ruim 28 procent. Daarmee bleef hij Cannavaro ruim voor. De verdediger bleef steken op 6.458 stemmen, bijna 24 procent. Ronaldinho zat hem kort op de hielen met 6.301 stemmen en 23 procent.

De bezoekers van VI.nl staan niet alleen in hun kritiek. Vooral vanuit Franse hoek kwamen boze reacties. Olympique Lyon-coach Gérard Houllier sprak van een 'schandaal', bondscoach Raymond Domenech ridiculiseerde de journalisten en Arsenal-coach Arsène Wenger noemde het een vergissing.

'Het toont aan dat de mensen die stemmen, alleen kijken naar het WK', verklaarde Wenger. 'Daarop baseren ze hun beslissing. Constant presteren in een grote competitie zoals het Premiership of de Champions League lijkt mij meer te betekenen dan drie weken tijdens het WK.'

'Deze prijs heeft voor mij geen enkele waarde', velde Domenech een hard oordeel. 'De stemmen zijn uitgebracht door journalisten en die vergissen zich nogal vaak. Ik vind Cannavaro niet de beste voetballer van Europa.'

Domenech zei meer waarde te hechten aan de prijs die wereldvoetbalbond FIFA uitreikt, na een verkiezing onder bondscoaches en nationale aanvoerders. 'De prijs van FIFA Wereldvoetballer móét worden gewonnen door Thierry Henry, dat kan niet anders.' Helaas voor Domenech en Henry: de spits staat niet op de shortlist die de FIFA woensdag publiceerde.

Bekijk hier al onze video's